Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Εκπνέει η προθεσμία – Έρχονται πληρωμές και για το πετρέλαιο

Must Read

Λίγες ημέρες έμειναν για την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων αναμένεται να κλείσει την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 452.000 αιτήσεις και εκτιμάται ότι απομένουν λιγότερες από 50.000, παρά το γεγονός ότι οι δυνητικά δικαιούχοι υπολογίζονται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Πιθανολογείται πως ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι από το συγκεκριμένο επίδομα εξαιρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 700.000 αλλά και όσοι λαμβάνουν επιδότηση για άλλες πηγές θέρμανσης (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ξύλα πέλετ, κ.λπ.) και για τους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις που υπέβαλαν για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Τα κριτήρια και τα ποσά

Υπενθυμίζεται, πως το χρηματικό ποσό με το οποίο ενισχύονται τα νοικοκυριά κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 και εμφανίζεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με αυτά που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης με άλλες μορφές (πετρέλαιο, αέριο κλπ).

Ως εκ τούτου, το οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 16.000 ευρώ, και για τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην αξία των ακινήτων περιουσίας, αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Δεύτερη δόση για το πετρέλαιο

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως ως το τέλος του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης για το πετρέλαιο. Όπως έγινε γνωστό, εκείνοι που αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης έως 31 Ιανουαρίου και τα παραστατικά θα έχουν καταχωρηθεί έως και 15 Φεβρουαρίου, πρόκειται να δουν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This