Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας: Ποιοι θα εισπράττουν παραπάνω χρήματα

Αυξάνεται η επιδότηση ανάλογα με τις εισφορές του εργαζομένου;

Must Read

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι το οικονομικό επιτελείο δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από όσα μπορεί στα ελληνικά νοικοκυριά, οι Υπουργοί και οι Υφυπουργοί τοὺς τάζουν «τον ουρανό με τα άστρα»… 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή για το επίδομα ανεργίας και τις συντάξεις, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υπουργός ανέφερε πως το επίδομα ανεργίας αυξάνεται ανάλογα με τις εισφορές των εργαζομένων. «Αυτό ξεκινάει από μία αδικία. Ένας πολίτης μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια με ένα μισθό παραδείγματος χάρη 1.500 ευρώ, θα πάρει ίδιο επίδομα ανεργίας με έναν άλλο πολίτη που μπορεί να δουλεύει 2 χρόνια με κατώτατο μισθό. Είναι λογικό το επίδομα να γίνει πιο ανταποδοτικό, δηλαδή να είναι μία ανταπόδοση σε σχέση με τα χρόνια που δουλεύεις και που εισφέρεις στο ταμείο» συμπλήρωσε με νόημα. Στόχος του υπουργείου Εργασίας, όπως είπε, είναι να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη στο επίδομα ανεργίας, καθώς και να υπάρξει ενοποίηση των επιδομάτων ανεργίας. Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, το υπουργείο εργάζεται στο να δοθεί εντός του 2024 το αυξημένο επίδομα ανεργίας κλιμακωτλα σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Για τις αναπηρικές συντάξεις, η υπουργός Εργασίας σημείωσε πως όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη θα μπορούν να εργάζονται έστω και με τηλεργασία. «Στο μέτρο των συντάξεων, όπου οι συνταξιούχοι μπορούν να εργάζονται με το 100% της σύνταξής τους, μπαίνουν και οι αναπηρικές συντάξεις. Κάποιος που παίρνει το αναπηρικό επίδομα και την αναπηρική σύνταξη μπορεί να εργάζεται, καθώς δουλεύουμε όσο μπορούμε το επίπεδο προσβασιμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This