Κίνδυνος να μείνουν εκτός ΕΟΠΥΥ 733.000 αγρότες και επαγγελματίες οφειλέτες στον ΕΦΚΑ

Η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου

Must Read

Τον κίνδυνο να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περισσότεροι από 700.000 μη μισθωτοί οφειλέτες στον ΕΦΚΑ γνωστοποίησε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υπουργός Εργασίας προειδοποίησε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες να σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν το χρέος τους, ώστε να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα.

Η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου και μετά την λήξη της, οι μη μισθωτοί έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές Υγείας ως ανασφάλιστοι. Ωστόσο, δεν θα δικαιούνται εξετάσεις ή φάρμακα δωρεάν ή με συμμετοχή εάν επισκέπτονται ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε την Τετάρτη ότι προβλέπεται ειδική μέριμνα για τα παιδιά των οφειλετών και των δικαιούχων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Από το συνολικό χρέος των 47,16 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, τα 6,79 δισ. ευρώ αφορούν σε οφειλέτες έως 15.000 ευρώ, χρέη προερχόμενα από μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες.

Η πάγια ρύθμιση των οφειλών μπορεί να γίνει με 2 εναλλακτικές επιλογές

  • Κατόπιν αίτησης οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν σε 2 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις
  • Για οφειλές που επιβεβαιώνονται έπειτα από ουσιαστικό έλεγχο η πληρωμή μπορεί να γίνει σε 2 έως 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η ελάχιστη μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι λιγότερη από 50 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This