«Κόψε-ράψε» τα μέτρα για την ακρίβεια!

Νέες αλλαγές στα ήδη ψηφισμένα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξηςμ λίγες ημέρες προτού τεθούν σε εφαρμογή 

Must Read

Λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή των πρόσφατα ψηφισθέντων μέτρων κατά της ακρίβειας, το υπουργείο Ανάπτυξης τροποποιεί τις υπουργικές αποφάσεις, προχωρώντας σε νέες αλλαγές.

Τα μέτρα, δηλαδή, που διαφημίστηκαν τον προηγούμενο μήνα ως αντίβαρο στις συνεχείς ανατιμήσεις κρίθηκε, πριν καν εφαρμοστούν, ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στις αυξήσεις των τιμών. Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου επιβεβαίωσε όλους εκείνους που χαρακτήρισαν τα μέτρα αναποτελεσματικά και προχωρά σε διορθωτικές παρεμβάσεις, υπό το βάρος του επίμονα υψηλού πληθωρισμού. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται και διευρύνεται η λίστα των προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις και δεν μπορούν -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- να προβούν σε προωθητικές ενέργειες για τους επόμενους τρεις μήνες. Τα 60 προϊόντα είναι τα εξής: ρύζι, ψωμί και ψωμί για τοστ, αρτοσκευάσματα, φρυγανιές, μακαρόνια, αλεύρι, όσπρια, αλλαντικά, κονσέρβες, κατεψυγμένα ψάρια, νωπό χοιρινό, νωπό κοτόπουλο και μέρη κοτόπουλου, νωπό μοσχάρι, γάλα φρέσκο πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, σοκολατούχο γάλα, φυτικά ροφήματα, γάλα εβαπορέ, γιαούρτι και επιδόρπια γιαουρτιού, κρέμες και ρυζόγαλο, τυρί, χυμός ντομάτας, σάλτσες και κύβοι ζωμών, μαγιονέζες, κέτσαπ, αβγά, βούτυρα και μαργαρίνες, μαρμελάδες και είδη επάλειψης, ελαιόλαδο, σπορέλαια, κατεψυγμένα λαχανικά, κατεψυγμένες ζύμες, ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες, προϊόντα βρώμης, κρέμα βρεφικής ηλικίας, γάλα βρεφικής ηλικίας, καφές συσκευασμένος, χυμοί, αναψυκτικά, μπίρα, νερό, σοκολάτα (στερεή και ροφήματα), κρασί, καύσιμες ύλες (καυσόξυλα, pellets, μπρικέτες), απορρυπαντικά παντός είδους, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, προϊόντα στοματικής υγιεινής, προϊόντα ξυρίσματος, σερβιέτες ή ταμπόν, σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αφρόλουτρο, σαπούνια σε υγρή και στερεή κατάσταση, πάνες ακράτειας, πάνες για μωρά, μωρομάντιλα, σαμπουάν για μωρά, τροφές για σκύλους, τροφές για γάτες και χαλβάς.

Επίσης, επεκτείνεται η λίστα των νωπών προϊόντων για τα οποία εφαρμόζονται «καθαρές τιμές» με την προσθήκη των κατηγοριών «νωπό κατσίκι» και «νωπό αρνί». Την ίδια στιγμή, προβλέπεται η εξαίρεση από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών για 3 μήνες σε προϊόντα για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής, εφόσον αυτά βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Η ημερομηνία ποικίλλει ανάλογα με το προϊόν – για παράδειγμα, για το φρέσκο γάλα, τα νωπά κρέατα και τα αρτοσκευάσματα είναι μία μέρα, ενώ μεγαλύτερο περιθώριο δίνεται (από 20-30 μέρες) για κονσέρβες, γλυκαντικά, σάλτσες, τροφές κατοικιδίων κ.λπ. Για όλα αυτά τα προϊόντα απαιτείται ειδική σήμανση που θα αναγράφει «Προϊόν με κοντινή ημερομηνία λήξης». Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να αντιμετωπιστούν και φαινόμενα σπατάλης τροφίμων ή καταστροφής αποθεμάτων που θα μπορούσαν να διατεθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This