Δίχως τέλος οι ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο: «Η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν θα είναι καλή»

Όσα εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας για το τεράστιο ζήτημα, που προκαλεί «πονοκέφαλο» στα ελληνικά νοικοκυριά.

Must Read

Δεν έχει τέλος το ράλι των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά όπως είναι το ελαιόλαδο, την ώρα που οι αγορές στα σούπερ-μάρκετ αποτελούν «πονοκέφαλο» για τα ελληνικά νοικοκυριά, παρά τα…νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας!

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας, Γιώργος Κόκκινος, η τιμή του ελαιολάδου εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, καθώς υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες στο ελαιόλαδο. Υπάρχει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, που είναι χυμός ελιάς. Εκεί έχουμε διαφοροποιήσεις στην ποιότητα, οπότε δεν μιλάμε για την ίδια τιμή. Έχουμε ελαιόλαδο που είναι πάνω από 0,8 οξύτητα, οπότε γενικά υπάρχουν διαφορές», δήλωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Πρέπει να δούμε γιατί έχει συμβεί όλο αυτό. Την αγορά την καθορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και φαινόμενα κερδοσκοπείας. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει με το ελαιόλαδο είναι ότι επηρεάζεται από την κλιματική κρίση η παραγωγή και μάλιστα των χωρών της μεσογειακής λεκάνης και κυρίως της Ισπανίας. Η Ισπανία που έχει δυναμική να φτάσει στο 1,8 εκατομμύριο τόνους πέρυσι παρήγαγε μόνο 800.000 τόνους και αυτό με δυσκολία», είπε και συμπλήρωσε πως και φέτος μάλλον τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά με τη παραγωγή.

Βέβαια, κ. Κόκκινος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι τιμές δεν θα ανέβουν άλλο, καθώς αυτό θα ήταν μία κίνηση που θα κλόνιζε το σύστημα. «Κι εμείς είχαμε χαμηλή παραγωγή και η Ιταλία είχε χαμηλή παραγωγή και η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Δεν νομίζω οι τιμές να είναι πιο πάνω, γιατί από εκεί και πέρα κλονίζεται όλο το σύστημα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This