Ατέλειωτες οι καταγγελίες για τη μη καταβολή των τριετιών!

Οι εταιρείες αντί να αυξήσουν μισθούς, απολύουν...

Must Read

Πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων από εργαζομένους κυρίως στις εταιρίες εργολαβίας, φύλαξης και καθαριότητας για την καταβολή των τριετιών.

Οι εργοδότες βρίσκουν νέους τρόπους και εκβιαστικές πρακτικές προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή από 1/1/2024 της αύξησης των μισθών, που προκύπτουν από την επαναφορά της υποχρεωτικής καταβολής του επιδόματος τριετών, μετά την ψήφιση του ν. 5053/2023. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, μια σειρά από εταιρίες, προχωρούν σε αυθαίρετες και αδικαιολόγητες απολύσεις εργαζομένων που είχαν εργασιακή προϋπηρεσία πριν από το 2012, η οποία πάγωσε με την περιβόητη ΠΥΣ 6/2012. Έτσι, μόλις εμφανίζουν τα ένσημά τους ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος, αντί να λάβουν τη σχετική αύξηση βρίσκονται με συνοπτικές διαδικασίες στον δρόμο…

Αλλες εταιρίες εφαρμόζουν την πρακτική της τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων εργασίας με πονηρό τρόπο, βάσει της οποίας ως βασικός μισθός ορίζεται ο κατώτατος μισθός, χωρίς τριετίες, συν μια «πρόσθετη καταβολή» ως οικειοθελής παροχή. Αρκετές εταιρίες μάλιστα στις τροποποιήσεις των ατομικών συμβάσεων φροντίζουν να προσθέσουν και όρο υποχρέωσης των εργαζομένων να μετακινούνται για δουλειά σε «διαθέσιμες» θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, αλλιώς θα απολύονται.

«Δηλαδή, ακόμα ένας εκβιασμός προστίθεται στους εργαζομένους. Όπως είναι φανερό, οι εταιρίες μετέρχονται κάθε αθέμιτης και παράνομης πρακτικής, προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική καταβολή των τριετιών, να αποθαρρύνουν τους εργαζομένους να τις διεκδικήσουν και να συνεχίζουν να τους πληρώνουν με τον κατώτατο μισθό, χωρίς τριετίες» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα απευθυνθεί και στο ΣΕΠΕ, προσκομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις απαράδεκτες αυτές πρακτικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This