Μελέτη για το ασφαλιστικό: Μέχρι το 2060 θα παίρνουμε σύνταξη στα 72!

Must Read

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 72 μέχρι το 2060 προβλέπεται σε επιστημονική μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου, Σάββα Ρομπόλη και του υποψήφιου διδάκτορα, Βασίλη Μπέτση, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Δείτε επίσης: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Το συμπέρασμα της αύξησης του ορίου ηλικίας προκύπτει από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 1,1 έτος για τους άνδρες και κατά 1 έτος για τους γυναίκες μέχρι το τέλος του 2020. 

Έτσι σε συνδυασμό με τα ποσοστά υπογεννητικότητας και τις ασκούμενες πολιτικές, η παράταση του εργασιακού βίου είναι μόνη εύκολη λύση. Σε όρους κόστους το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας την περίοδο 2017- 2065 αγγίζει τα 50 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This