Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Το «GREGY» θα βοηθήσει στην πράσινη μετάβαση

Must Read

Τη σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου για την Ελλάδα και την Ευρώπη τόνισε ο Γιάννης Καρύδας, επικεφαλής της μονάδας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ομίλου Κοπελούζου, που αναπτύσσει το έργο «GREGY», από το βήμα του συνεδρίου Power and Gas Forum.

Ο κ. Καρύδας μίλησε για τα πολλαπλά και σημαντικά ενεργειακά, περιβαλλοντικά, οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά οφέλη που θα προκύψουν για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη από την υλοποίηση του «GREGY», καθιστώντας τη χώρα μας έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο πράσινης ενέργειας, με ηγετικό ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

Το «GREGY», μεταφέροντας 100% πράσινη ενέργεια, θα βοηθήσει στην ταχύτερη
επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Ευρώπη για πράσινη μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Βραχυπρόθεσμα η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών θα επιτρέψει τη διαφοροποίηση των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού, αυξάνοντας την ενεργειακή ασφάλεια τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Οπως διαπιστώθηκε και στο συνέδριο, το έργο «GREGY» θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία ενεργειακών διαδρόμων Νότου – Βορρά και για τη μεταφορά πράσινης και φτηνής ενέργειας, που αποτελεί κεντρική στρατηγική της Ευρώπης, αλλάζοντας τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This