Η ΑΑΔΕ «τρέχει» να προλάβει 200.000… ξεχασιάρηδες! Φόροι και πρόστιμα κινδυνεύουν να παραγραφούν

Must Read

Πανικός έχει επικρατήσει στις εφορίες της χώρας για τον εντοπισμό και την επιβολή φόρων σε πάνω από 200.000 φορολογούμενους.

Έπειτα από διασταύρωση που έγινε, εντοπίστηκαν φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν ποτέ συμπληρωματική δήλωσή τους στην εφορία για επιπλέον έσοδα που έλαβαν από το 2013 και μετά.

Δείτε επίσης: Άλλα 14 εκατ. ευρώ για θέρμανση στα σχολεία

Συγκεκριμένα, μόλις προχθές, λίγο πριν εκπνεύσει το δικαίωμα του δημοσίου να εκδώσει πράξεις επιβολής φόρου για τα εισοδήματα του 2013 λόγω παρελεύσεως της πενταετούς παραγραφή, εστάλη κατεπείγουσα εντολή από την ηγεσία της ΑΑΔΕ στις εφορίες να αναλάβουν τον έλεγχο των δηλώσεων των συγκεκριμένων φορολογούμενων και να προσθέσουν στην αρχική δήλωση τα ποσά που δε δηλώθηκαν ώστε αμέσως μετά να κάνουν νέα εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων και να εκδώσουν πρόσθετη πράξη προσδιορισμού φόρου εισοδήματος για «ξεχασμένα» εισοδήματα του 2013 σε όσους δεν το έπραξαν.

Οι αναδρομικές αυτές αποδοχές αφορούν μισθούς και συντάξεις, οι οποίες επιστράφηκαν με δικαστικές αποφάσεις από το 2013 και μετά. Τα ποσά αυτά αποδόθηκαν στους δικαιούχους, οι οποίοι όμως δεν τα δήλωσαν ποτέ στην εφορία, κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό πριν λίγο χρονικό διάστημα όταν και έγινε η πρώτη διασταύρωση βεβαιώσεων αναδρομικών αποδοχών, που τα τελευταία έξι χρόνια οι εργοδότες υποχρεώνονται να εκδίδουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This