ΕΛ.ΣΤΑΤ: Στην καλύτερη ηλικία (από 30-44 ετών) μένουν άνεργοι τέσσερις στους 10 Έλληνες

Must Read

Αν και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 16,4% το τρίτο τρίμηνο του 2019 (από 18,3% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του αμέσως προηγούμενου έτους), από το σύνολο των 777.041 ανέργων οι τέσσερις στους 10 εξακολουθούν να ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες μεταξύ 30 και 44 ετών.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την υπό εξέταση περίοδο το σύνολο των ανέργων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας παρέμεινε το πολυπληθέστερο. Συνολικά, τα άτομα 30-44 ετών που δεν έχουν εργασία ανέρχονται σε 304.700.

Σε πλήθος ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το τρίτο τρίμηνο του 2019, ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία των ατόμων από 45 έως και 64 ετών (με 272.200 άτομα). Αμέσως μετά βρίσκονται όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 25 έως 29 ετών με 114.700 ανέργους.

272.700 άνεργοι για πάνω από τέσσερα χρόνια

Από τα στοιχεία αυτά διαφαίνεται ότι, παρά την πτωτική πορεία της ανεργίας τα τελευταία χρόνια (ένα γεγονός το οποίο οφείλεται, ως επί το πλείστον, στη διαρκή αύξηση των χαμηλά αμειβομένων μερικώς απασχολουμένων), αφενός το ποσοστό της παραμένει στο πιο υψηλό σημείο σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., αφετέρου ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών που είναι σε «παραγωγικές» ηλικίες και οι οποίοι, υπό συνθήκες πραγματικής κανονικότητας, θα προσέφεραν με την εργασία τους στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας, δεν μπορούν να βρουν μια θέση απασχόλησης στην αγορά εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 272.700 άτομα παραμένουν άνεργα από τέσσερα χρόνια και πάνω!

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νάσου Χατζητσάκου στην εφημερίδα «δημοκρατία» σε αρκετές Περιφέρειες της Ελλάδας το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά ή αγγίζει ακόμη και σήμερα το 20%. Συγκεκριμένα, πρώτη στη λίστα είναι η Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 23,8%, δεύτερη είναι η Δυτική Ελλάδα με 23,7%, τρίτη είναι η Θεσσαλία με 19,5% και τέταρτη είναι η Κεντρική Μακεδονία με 19,2%. Τα πιο χαμηλά ποσοστά καταγράφονται στα Ιόνια Νησιά (6,2%), στο Νότιο Αιγαίο (7,2%) και στην Κρήτη (8,4%).

Διαβάστε επίσης: Στο 16,9% η ανεργία τον Ιούλιο του 2019, μειωμένη κατά 2,2% σε σχέση με πέρσι

Με βάση το κριτήριο του επιπέδου εκπαίδευσης, εκρηκτικό είναι το πρόβλημα της ανεργίας σε όσους έχουν ολοκληρώσει λίγες τάξεις του δημοτικού (45,6%). Ακολουθούν με ποσοστό 20,7% όσοι έχουν μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και 19,3% ανεργία συγκεντρώνει η πληθυσμιακή ομάδα όσων έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πώς κατανέμονται τα ποσοστά ανεργίας 

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This