Οι αμοιβές του… Μήδα – 3.380.000 € πάνε στους εκτιμητές των νέων αντικειμενικών αξιών

Must Read

Αμοιβή ύψους 3.380.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν οι πιστοποιημένοι εκτιμητές, για να προσδιορίσουν τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, δεσμεύεται το ποσό αυτό ως αμοιβή των πιστοποιημένων εκτιμητών, στους οποίους θα ανατεθεί η σύνταξη εισηγήσεων για τον καθορισμό τιμών εκκίνησης και αξιών ακινήτων. Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές καλούνται να προσδιορίσουν τις αντικειμενικές αξίες σε 10.000 περιοχές, όπως έκαναν το 2018, αλλά και τις αντικειμενικές αξίες σε περίπου 3.000 νέες περιοχές (ζώνες) που θα υπαχθούν πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα τιμών της Εφορίας.

Το έργο των εκτιμητών περιλαμβάνει τη σύνταξη άρτιας και τεκμηριωμένης εισήγησης των τιμών εκκίνησης και αξιών οικοπέδων ανά δήμο και κοινότητα. Η δε ανάθεση του έργου θα γίνει με κλήρωση δύο κατ’ ανώτατο όριο εκτιμητών, ενώ ο μέγιστος αριθμός των ζωνών θα διαμορφωθεί από τη γεωγραφική κατανομή της επιλογής του. Συγκεκριμένα, αν επιλέξει μόνο περιφερειακή ενότητα μπορεί να αναλάβει μέχρι 100 ζώνες συνολικά, αν επιλέξει και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις των περιφερειακών ενοτήτων μπορεί να αναλάβει μέχρι 200 ζώνες συνολικά και αν επιλέξει ολόκληρη την επικράτεια μπορεί να αναλάβει μέχρι 300 ζώνες συνολικά.

Για την εργασία αυτή οι εκτιμητές θα καλοπληρωθούν. Ειδικότερα, οι αμοιβές τους διαμορφώνονται σε 75 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά ζώνη τιμών ακινήτων για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε περιφερειακή ενότητα, σε 80 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά ζώνη τιμών ακινήτων για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε αποκεντρωμένη διοίκηση και σε 85 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά ζώνη τιμών ακινήτων για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This