Απογοήτευση στην αγορά: «Χόρτασαν» προσφορές οι καταναλωτές και γύρισαν την πλάτη στις εκπτώσεις!

Must Read

Απογοητευτική είναι η κίνηση στην αγορά τις δύο πρώτες εβδομάδες των χειμερινών εκπτώσεων. Η εικόνα αυτή έρχεται σε συνέχεια της υποτονικής κίνησης που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αποτυπώνοντας την οικονομική δυσπραγία της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα στοιχεία της έρευνας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής για το διάστημα από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων έως σήμερα, είναι ανησυχητικά, καταγράφοντας έντονη «καταναλωτική κόπωση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία από 13 εμπορικούς συλλόγους και 30 επιχειρήσεις, η εικόνα στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα λιανικής της Αττικής, τις δύο πρώτες εβδομάδες από την επίσημη έναρξη των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, οπότε παραδοσιακά καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση, είναι μάλλον απογοητευτική.

Από τους 13 εμπορικούς συλλόγους της Αττικής, οι οκτώ δήλωσαν στην αγορά τους χειρότερο τζίρο από πέρυσι τις δύο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων, οι τέσσερις στα ίδια επίπεδα και μόνο ένας καλύτερο. Από τις 30 εμπορικές επιχειρήσεις της Αττικής, οι 12 κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, οι δύο καλύτερα, με άνοδο 5-10%, και οι 16 χειρότερα, με πτώση 2-20%.

Για τη συνέχεια των εκπτώσεων, οι 10 εμπορικοί σύλλογοι προβλέπουν χειρότερη πορεία και οι τρεις ότι θα κινηθούν καλύτερα ή έστω στα ίδια επίπεδα. Από τις 30 επιχειρήσεις οι 14 είναι απαισιόδοξες για την πορεία των εκπτώσεων, οι έξι αισιόδοξες ότι θα πάνε καλύτερα και οι 10 εκτιμούν ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν τελικά με τις πωλήσεις τους στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις αγορές της Αττικής παρατηρείται πως, μετά την απαιτητική περίοδο της εορταστικής αγοράς και όσα «market events» προηγήθηκαν, οι καταναλωτές δείχνουν «χορτασμένοι» από την «Black Friday» και την «Cyber Monday», τις συνεχείς προσφορές και το δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να μη «συγκινούνται» ιδιαίτερα από τις τακτικές εκπτώσεις.

Βεβαίως, κανένας δεν παραβλέπει το γεγονός ότι εξακολουθεί να υφίσταται πίεση ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης, μετέφερε με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Εμπορίου το αίτημα της πλειοψηφίας των εμπόρων στην Αττική για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, προτείνοντας ως ισοδύναμο μέτρο την παράταση κατά μία εβδομάδα στη διάρκεια των τακτικών εκπτωτικών περιόδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This