Αλ. Μητρόπουλος: Ο Υπουργός προαναγγέλλει ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Must Read

Συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου αποτελεί το νομοσχέδιο Βρούτση, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΝΥΠΕΚΚ (της ένωσης της οποίας επικεφαλής είναι ο καθηγητής Αλ. Μητρόπουλος) επί του περιεχομένου του και έχει, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα τη νομιμοποίηση απωλειών ύψους 100 δισ. ευρώ, συνολικά, που είχαν οι συνταξιούχοι μέσα από τις τρεις μνημονιακές ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις (του 2010, του 2012 και του 2016).

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, με την ψήφισή του θα τεθούν οι βάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης από το 2012 και μετά.

Σύμφωνα με το πόρισμα το οποίο υπογράφει ο κ. Μητρόπουλος, το νομοσχέδιο διατηρεί, θωρακίζει και ενισχύει θεσμικά τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016). Κρατάει, πατά και οικοδομείται πάνω στις βασικές δομικές του αρχές. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την ανάλυση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα εξής συμπεράσματα:

1) Διατηρούνται οι ακραία αντισυνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του γ’ μνημονίου και του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016).

2) Νομιμοποιούνται περικοπές ύψους 16 δισ. ευρώ του ν. 4387/2016 για την περίοδο 2016-2019.

Δείτε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές στις προνοιακές παροχές – Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα ενοικίου

3) Επιχειρεί κατά παράνομο, αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τις μεγάλες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του 2012, καθώς και την κατάργηση των δώρων με τον νόμο Βρούτση (ν. 4093/2012).

4) Προαναγγέλλει μέσω του θεσμού της προαιρετικής επικουρικής σύνταξης την ιδιωτικοποίησή της από την 1η Ιανουαρίου του 2021 (φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για το νέο επικουρικό ταμείο, το οποίο εξετάζει κοινή ομάδα εργασίας της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων από το 2018).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This