Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Αυξήσεις-ψίχουλα και στις απολαβές των μισθωτών – Για τους φτωχότερους τίποτα!

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς τους διαπίστωσαν από τη μείωση της παρακράτησης φόρου οι μισθωτοί μετά τις τελευταίες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και στις εκπτώσεις φόρου.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών και συνταξιούχων πιστώθηκαν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον μισθό Ιανουαρίου λόγω των λιγότερων φόρων.

Τα λογιστήρια υπολογίζουν την παρακράτηση φόρου με βάση τα νέα δεδομένα, κάτι που σημαίνει ότι για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους θα φανούν μειωμένα ποσά στην παρακράτηση φόρου και αυξημένα ποσά στον καθαρό μισθό. Μεταβολές δεν υπάρχουν για όσους έχουν μισθό έως και 600 ευρώ τον μήνα.

Τα ποσά των αυξήσεων που προβλέπονται από φέτος για τους μισθωτούς, οι οποίοι λαμβάνουν ετησίως πάνω από 8.636 ευρώ, κυμαίνονται:
-Από 1,42 έως 14,75 ευρώ για όσους δεν βαρύνονται με ανήλικα ή ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα,
-από 1,67 έως 13,33 ευρώ για όσους βαρύνονται με ένα ανήλικο ή ενήλικο εξαρτώμενο τέκνο,
-από 3,33 έως 16,67 ευρώ για όσους βαρύνονται με δύο ανήλικα ή ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα,
-από 13,33 έως 26,67 ευρώ για όσους βαρύνονται με τρία ανήλικα ή ενήλικα εξαρτώμενα τέκνα.

Για τους μισθωτούς υπάρχει και μια προγραμματισμένη αύξηση καθαρών αποδοχών από τη 1 Ιουνίου λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Το ποσοστό που αναλογεί στον εργαζόμενο θα μειωθεί κατά 0,42%, όπως προβλέπει και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που δίνεται σήμερα επίσημα στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση. Η εισφορά του εργαζομένου για τον κλάδο ανεργίας θα μειωθεί κατά 0,27%, ενώ θα μειωθεί κατά 0,15% και το ασφάλιστρο υπέρ του ενιαίου λογαριασμού για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών. Οι υπόλοιπες 0,48 ποσοστιαίες μονάδες θα αφορούν το ασφάλιστρο του εργοδότη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ