Ως τα τέλη Ιουνίου η παράταση για τους δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ – Τα οφέλη όσον μπουν στη ρύθμιση

Must Read

Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2020 στη ρύθμιση οφειλών για τα δάνεια περίπου 40.000 οφειλετών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ δίνεται με νέα υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση θα υπάρχουν τα εξής οφέλη:

  1. Αυξάνεται κατά 10 έτη ο χρόνος αποπληρωμής όλων των κατηγοριών των δανείων .
  2. Για όσους δανειολήπτες το συνολικό χρέος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης (άληκτο κεφάλαιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές, τόκοι κεφαλαίου και τόκοι υπερημερίας) είναι μικρότερο ή ίσο των 6.000 ευρώ, θα θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει τα δάνειά τους και δεν θα υφίσταται καμία εκκρεμότητα οφειλής τους προς τον ΟΑΕΔ.
  3. Οι τόκοι κεφαλαίου ή τόκοι υπερημερίας που τυχόν έχουν καταβληθεί από τον δανειολήπτη έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης θα αφαιρούνται από το κεφάλαιο του δανείου.
  4. Οι τόκοι κεφαλαίου ή υπερημερίας που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί θα διαγράφονται και θα δεν επιβαρύνουν πλέον τους δανειολήπτες.
  5. Τυχόν κεφαλαιοποιημένοι τόκοι θα διαγράφονται.
  6. Οποιες οφειλές προκύψουν για τους δανειολήπτες μετά την εφαρμογή της ρύθμισης θα παραμένουν άτοκες και δεν θα υπόκεινται σε τόκους υπερημερίας.
  7. Θα πραγματοποιείται μείωση κατά 15% στο αρχικό ποσό δανεισμού για όλους τους δανειολήπτες και για όλες τις κατηγορίες δανείων από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ.
  8. Για τους δανειολήπτες που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης έχουν καταβάλει ποσό που αντιστοιχεί ή υπερβαίνει το 60% του τελικού ποσού δανείου τους το χορηγηθέν δάνειο θα θεωρείται εξοφληθέν.

Δείτε επίσης: Ανάσα από το ασφαλιστικό ψάχνουν οι ξενοδόχοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This