Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Ως τα τέλη Ιουνίου η παράταση για τους δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ – Τα οφέλη όσον μπουν στη ρύθμιση

Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2020 στη ρύθμιση οφειλών για τα δάνεια περίπου 40.000 οφειλετών από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ δίνεται με νέα υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση θα υπάρχουν τα εξής οφέλη:

  1. Αυξάνεται κατά 10 έτη ο χρόνος αποπληρωμής όλων των κατηγοριών των δανείων .
  2. Για όσους δανειολήπτες το συνολικό χρέος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης (άληκτο κεφάλαιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές, τόκοι κεφαλαίου και τόκοι υπερημερίας) είναι μικρότερο ή ίσο των 6.000 ευρώ, θα θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει τα δάνειά τους και δεν θα υφίσταται καμία εκκρεμότητα οφειλής τους προς τον ΟΑΕΔ.
  3. Οι τόκοι κεφαλαίου ή τόκοι υπερημερίας που τυχόν έχουν καταβληθεί από τον δανειολήπτη έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης θα αφαιρούνται από το κεφάλαιο του δανείου.
  4. Οι τόκοι κεφαλαίου ή υπερημερίας που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί θα διαγράφονται και θα δεν επιβαρύνουν πλέον τους δανειολήπτες.
  5. Τυχόν κεφαλαιοποιημένοι τόκοι θα διαγράφονται.
  6. Οποιες οφειλές προκύψουν για τους δανειολήπτες μετά την εφαρμογή της ρύθμισης θα παραμένουν άτοκες και δεν θα υπόκεινται σε τόκους υπερημερίας.
  7. Θα πραγματοποιείται μείωση κατά 15% στο αρχικό ποσό δανεισμού για όλους τους δανειολήπτες και για όλες τις κατηγορίες δανείων από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ.
  8. Για τους δανειολήπτες που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ένταξης έχουν καταβάλει ποσό που αντιστοιχεί ή υπερβαίνει το 60% του τελικού ποσού δανείου τους το χορηγηθέν δάνειο θα θεωρείται εξοφληθέν.

Δείτε επίσης: Ανάσα από το ασφαλιστικό ψάχνουν οι ξενοδόχοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ