Το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται να διαγράψει τους διπλούς φόρους για τα αναδρομικά της περιόδου 2010-2013

Must Read

Με θετική οπτική εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα αιτήματα των συνταξιούχων αναφορικά με τον επιμερισμό των αναδρομικών που εισέπραξαν για την περίοδο 2010-13 στον χρόνο τον οποίο αφορούν, αλλά και το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν.

Μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με βασικό αίτημα τον επανυπολογισμό των φόρων έπειτα από επιμερισμό των αναδρομικών εισοδημάτων στο έτος στο οποίο αναλογούν και περιορισμό των προστίμων.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών φέρεται ότι έδωσαν διαβεβαιώσεις πως σε όσες περιπτώσεις έχει επιβληθεί διπλός φόρος θα διαγραφεί.

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, οι εφοριακοί έκαναν αγώνα δρόμου για να εκκαθαρίσουν, πριν παραγραφούν, 190.000 υποθέσεις καταβολής αναδρομικών σε συνταξιούχους το 2013. Από την εκκαθάριση προέκυψαν μέσος φόρος 1.310 ευρώ για 71.000 συνταξιούχους και συνολικές οφειλές 93.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 25.000.000 περίπου είναι η συνολική βασική οφειλή και το υπόλοιπο ποσό αφορά προσαυξήσεις.

Δείτε επίσης: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Εγκρίθηκαν 48 εκατ. για τον Φλεβάρη

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι η μη πληρωμή των πρόσθετων φόρων δεν έγινε σκόπιμα, αλλά εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι τα εξής:

  • Να επιμεριστούν στα έτη 2010-2013, όπου αναλογούν, οι φόροι εισοδήματος για τα αναδρομικά που πήραν και έπρεπε να τα δηλώσουν το 2014.
  • Να διαγραφούν «οίκοθεν» από τις ΔΟΥ οι φόροι εισοδήματος, αν επιβλήθηκαν κατά λάθος έπειτα από διασταύρωση για αδήλωτα αναδρομικά, παρότι οι φορολογούμενοι τα είχαν δηλώσει τελικώς χειρόγραφα -έστω και εκπρόθεσμα- στην Εφορία.

Το αίτημα ακύρωσης των φόρων συνολικά, πάντως, δεν φαίνεται να εξετάζεται ευνοϊκά από την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που έχει ήδη προϋπολογίσει στα έσοδά της 93.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This