Δευτέρα 14/6/2021

Τα ηλεκτρονικά «δωράκια» της κυβέρνησης στους φορολογούμενους για να… χτυπήσει την φοροδιαφυγή

Στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε κλάδους που είναι… ύποπτοι στοχεύει η κυβέρνηση προσπαθώντας να ενθαρρύνει τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις με τη χρήση οικονομικών συναλλαγών , με ρύθμιση που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες.

Σύµφωνα µε αυτήν, σχεδιάζεται να µετρούν διπλά στην συμπλήρωση του 30% του εισοδήµατος, οι δαπάνες από επαγγελµατίες που θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής.

Επίσης, στα σχέδια είναι να δίδεται ένα έξτρα φορολογικό µπόνους σε όσους έχουν μαζέψει αποδείξεις από τα συγκεκριμένα επαγγέλματα και βρίσκονται κοντά στο να συμπληρώσουν το 30% των συναλλαγών που απαιτούνται µε ηλεκτρονικό τρόπο.

Δείτε επίσης: Μετά τους πλειστηριασμούς τι; – Τα δυο σενάρια που εξετάζει η Κυβέρνηση για τους ξεσπιτωμένους

Με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι δεν θα κινδυνεύουν να καταβάλουν το πρόστιμο του 22% στην περίπτωση που δεν έχουν πραγµατοποιήσει τις απαραίτητες δαπάνες.

Ο φορολογούµενος θα πρέπει να ζητά αποδείξεις ηλεκτρονικά από: Γιατρούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, οικοδόµους, µηχανικούς, ελαιοχρωµατιστές, ξυλουργούς, κατασκευαστές στεγών, ψυκτικούς, ιδιοκτήτες πλυντηρίων αυτοκινήτων, ανθοπωλείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, κοµµωτηρίων-κουρείων, µανικιούρ-πεντικιούρ, εταιρείες ενοικίασης Ι.Χ. και µοτοποδηλάτων, χερσαίων-θαλάσσιων µεταφορών, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύµατα, εταιρείες εκδηλώσεων (γάµοι, βαφτίσια) και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εποχικές δραστηριότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ