Έρχονται προσλήψεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας! Οι προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη – Κλειστές 100 ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού

Must Read

Μπαράζ προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Dikaiologitika News ανοίγουν θέσεις για:

  • 19 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για τη νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης ανακοινώνει την πρόσληψη 19 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών.

ΣΟΧ1/2020

ΣΟΧ2/2020

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 21/02/2020-03/03/2020

Δείτε επίσης: Προϋπολογισμός: Στα «βράχια» οι προσδοκίες της κυβέρνησης για τον Ιανουάριο

  • 2 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτου & Αγλαΐας Κυριακού»

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτου & Αγλαΐας Κυριακού» ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 12 μηνών, ως ακολούθως:

-1 ΔΕ Μάγειρας
-1 ΥΕ Προσωπικό Εστίασης (Λαντζέρης)

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων ως 24/02/2020

Δείτε εδώ περισσότερα

  • Προσλήψεις για 10 ειδικεύσεις στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 10 ΠΕ Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης με ιατρικό διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό», με κωδικό ΟΠΣ 5041766 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Δείτε εδώ περισσότερα

  • 53 προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 53 ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες φύλαξης και καθαριότητας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Δείτε εδώ περισσότερα

Αποδυναμωμένα τα νοσοκομεία

Αποδυναμωμένα παραμένουν τα νοσοκομεία όλης της Αττικής αφού όπως γνωστοποιήθηκε, ακυρώθηκε από το υπουργείο Υγείας η λειτουργία των 15 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που είχαν εξαγγελθεί πριν λίγο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων απαιτεί την πρόσληψη νέων υπαλλήλων που θα ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό που όπως τονίζεται είχε μειωθεί αισθητά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ΠΟΕΔΗΝ στη συνέχεια εξήγγειλε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει το υπουργείο τις μετακινήσεις των υπαλλήλων από άλλα νοσοκομεία προς αυτά της Αττικής αντί να προσλάβει νέους.

Δείτε επίσης: Γκάλοπ: Οι δύο στους τρεις νησιώτες θεωρούν τους μετανάστες απειλή για τη χώρα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας 7/2/2020 εξήγγειλε τη λειτουργία 15 νέων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της Αττικής (ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2, ΓΟΝΚ 2, ΛΑΙΚΟ 4, ΚΑΤ 7 κλίνες ΜΑΦ) με τρίμηνες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία.

Η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι κεντρική και γίνεται από το ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ. Κάθε ημέρα υπάρχει λίστα αναμονής για κλίνη στις ΜΕΘ. Στα Νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν 100 κλίνες έτοιμες εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού. Για να ανοίξουν οι απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ και ειδικά τα κλειστά κρεβάτια που είναι εξοπλισμένα θα πρέπει άμεσα να προσληφθεί νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Το σύστημα προετοιμάζεται υποτίθεται για υγειονομική κρίση και το προσωπικό κάθε ημέρα λιγοστεύει.

Κάθε μήνα αποχωρούν αρκετοί εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία και μέχρι τώρα 2018, 2019, Φλεβάρης 2020 δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας υπάλληλος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Δεν προκηρύχτηκαν ακόμη οι 2300 θέσεις προσωπικού εκ των οποίων 1300 νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπές ειδικότητες. Δεν έχει προσληφθεί ικανός αριθμός επικουρικού προσωπικού. Ακόμη δεν άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

Το Υπουργείο Υγείας επιχείρησε να ανοίξει τις 15 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία. Τα Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλουν την αποδυνάμωση των Νοσοκομείων τους (Άγιος Σάββας, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ) και ζητάνε από την ΠΟΕΔΗΝ να παρέμβει να ανακληθούν οι μετακινήσεις. Το νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε από τα Νοσοκομεία για να ανοίξουν οι ΜΕΘ στη μεγάλη πλειοψηφία ήταν ανεκπαίδευτο και είναι αδύνατον με αυτό τον τρόπο να ανοίξουν νέες κλίνες. Οι μετακινήσεις προσωπικού είναι τρίμηνης διάρκειας. Μετά το τρίμηνο τι θα γίνει; Δεν προλαβαίνουν καν να εκπαιδευθούν.

Τελικά έγινε όλη αυτή η διαδικασία χωρίς αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα στον Ερυθρό Σταυρό λειτουργούν 12 κλίνες ΜΕΘ. Το αίτημα της Διευθύντριας της Μονάδας ήταν να στελεχωθούν με νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να μην αναγκαστούν να κλείσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τα λειτουργούντα. Με τις τρεις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού εξασφαλίστηκε η λειτουργία τους. Δεν άνοιξε, ούτε πρόκειται να ανοίξει καινούργια. Ως εκ τούτω δεν πρόκειται να λειτουργήσουν 2 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Στο ΓΟΝΚ λειτουργούσαν 8 κλίνες ΜΕΘ. Άνοιξε μόνο μία κλίνη ΜΕΘ με τις μετακινήσεις προσωπικού και όχι 2 που εξαγγέλθηκαν.

Στο ΛΑΪΚΟ με νοσηλευτικό προσωπικό εκ των έσω του Νοσοκομείου εξαγγέλθηκε η λειτουργία 4 κλινών ΜΕΘ που είναι κλειστές. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και το Σωματείο ενημέρωσε ότι την άλλη εβδομάδα με μεγάλη δυσκολία θα ανοίξει 1 κλίνη ΜΕΘ.

Στο ΚΑΤ εξαγγέλθηκε η λειτουργία  της ΜΑΦ 7 κλινών. Είναι αδύνατον να λειτουργήσει με τις μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν. Το περισσότερο προσωπικό προέρχεται από Κέντρα Υγείας και είναι ανεκπαίδευτο. Τελικά λειτούργησε μία κλίνη ΜΑΦ από τις 7 που είχαν εξαγγελθεί.

Ως εκ τούτου λοιπόν με τις ενέργειες του Υπουργού Υγείας άνοιξαν έως τώρα 1 κλίνη ΜΕΘ στο ΓΟΝΚ και 1 κλίνη ΜΑΦ στο ΚΑΤ. Πρόκειται να ανοίξει μία κλίνη εκ των έσω στο ΛΑΙΚΟ. Θα κλείσουν όμως κλίνες ΜΕΘ στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ και έκλεισε μία κλίνη ΜΕΘ στο ΘΡΙΑΣΙΟ λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν επιλύονται έτσι τα προβλήματα των λιστών αναμονής για ΜΕΘ.

Χρειάζονται άμεσα 2000 προσλήψεις προσωπικού.

Εάν δεν ανακληθούν οι μετακινήσεις του προσωπικού θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις με τα Σωματεία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This