Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Εξ’ αποστάσεως εργάζονται οι μισοί από τους εργαζόμενους του 71% των ελληνικών επιχειρήσεων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την τηλεργασία ανέδειξε ως νέα μορφή εργασίας ο περιορισμός των εργαζομένων στο σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το 71% των στελεχών ελληνικών εταιρειών, που συμμετείχαν σε webcast της ΕΥ Ελλάδος, απάντησε ότι ένας στους δύο εργαζόμενους είτε εργάζεται εξ αποστάσεως, είτε έχει τη δυνατότητα τηλεργασίας.

Δείτε επίσης: «Λεφτά υπάρχουν» (11.000.000 ευρώ!) για διαφήμιση, αλλά όχι για μάσκες και αναπνευστήρες

Παρ’ όλα αυτά οι ελληνικές εταιρίες δείχνουν να έχουν αρκετό δρόμο μέχρι την επίτευξη επιχειρησιακής ετοιμότητας. Για παράδειγμα, το 64% των εταιρειών στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη σχέδιο μετακίνησης εργαζομένων βάσει των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους σε άλλους τομείς, ώστε να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν από τον νέο τρόπο λειτουργίας και εργασίας.

Το 73% των συμμετεχόντων απάντησε ότι οι επιχειρήσεις τους δεν προβαίνουν σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων και επισκεπτών για σκοπούς πρόληψης και αντιμετώπισης. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό 28% δήλωσε ότι έχει προβεί σε κάποια μορφή αντίστοιχης επεξεργασίας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ