1-6-2020

Η κυβέρνηση δίνει παράταση έως και 7 μήνες για καταβολή εισφορών

Παράταση στις προθεσμίες καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους τους έδωσε στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση. Παράλληλα, επιμηκύνεται το χρονικό διάστημα πληρωμής και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, στις επιχειρήσεις δίνεται παράταση στην προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Οι εισφορές αυτές δύνανται να καταβληθούν έως 30 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2020, αντίστοιχα.

Επίσης, δίνεται τρίμηνη παράταση στην προθεσμία καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων εργοδοτών και επιχειρήσεων οι οποίες ήταν απαιτητές στις 31 Μαρτίου 2020, καθώς και όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων κάθε ρύθμισης. Η εξόφλησή τους θα αρχίσει από 1η Ιουνίου.

Δικαίωμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις αυτές έχουν επιχειρήσεις ή εργοδότες υπό τους εξής όρους:
• α) Να απασχολούν μισθωτούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου,
• β) να έχουν ενεργό ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020 που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και
• γ) να διατηρήσουν τις ίδιες θέσεις εργασίας.

Δείτε επίσης: Και οι επιστήμονες στο 800αρι! Αυτοί είναι ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι – Πως γίνεται η διαδικασία

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, η κυβέρνηση έδωσε παράταση στην προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Η εξόφλησή τους θα αρχίσει από 1η Σεπτεμβρίου και θα γίνεται τμηματικά σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσεων των ενεργών ρυθμίσεών τους απαιτητών έως 31 Μαρτίου 2020. Η εξόφλησή τους θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ