Παράταση για αυθαίρετα και Κτηματολόγιο ζητούν οι μηχανικοί

Must Read

Οριζόντια παράταση, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ιδανικά έως το τέλος του έτους, όλων ανεξαιρέτως των προθεσμιών, που λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν το σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των μηχανικών, ζητάει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για καταληκτικές ημερομηνίες που υπάρχουν για τα αυθαίρετα, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις δηλώσεις Κτηματολογίου, τη δήλωση για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους, τους δασικούς χάρτες κ.λπ.

Οι μηχανικοί ζητούν επίσης να κατοχυρωθεί ως αιτιολογημένη η άρνηση ελέγχου από ελεγκτές δόμησης, να κλείσουν άμεσα τα γραφεία κτηματογράφησης, όπως έγινε με τα κτηματολογικά γραφεία, αλλά και να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης κατά τη μίσθωση ή πώληση ακινήτου μέχρι τη λήξη της έκτακτης ανάγκης και να γίνει η υποβολή του εντός έξι μηνών.

Δείτε επίσης: Διαθέσιμα μέσω TAXISnet τα ποσά των επιστροφών φόρων

Προτείνουν ακόμα την παράταση προθεσμιών εκτέλεσης κάθε είδους δημόσιων έργων, πλην αυτών που έχουν σχέση με τη διαχείριση επείγουσας ανάγκης και ειδικού δημόσιου συμφέροντος κατ’ αναλογία αντίστοιχων κατευθύνσεων που δόθηκαν σε άλλες περιπτώσεις ανωτέρας βίας στο παρελθόν (φυσικές καταστροφές κατά τόπους, εκτεταμένες απεργίες κ.λπ.).

Πέρα από τις παρατάσεις, το ΤΕΕ αιτείται την άμεση και όχι ετεροχρονισμένη (τον Μάιο) ένταξη των μηχανικών -αλλά και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών επιστημόνων- στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, ανεξαρτήτως ενημερότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This