Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Σήμερα η πρεμιέρα για την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ! Τι πρέπει να γνωρίζουν οι -μη μισθωτοί- δικαιούχοι

Με καθυστέρηση μιας ημέρας λόγω τεχνικών δυσκολιών αναμένεται, τελικά, σήμερα να «ανοίξει» η πλατφόρμα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) για την υποβολή αιτήσεων λήψης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ από τους περίπου 750.000 δικαιούχους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις με προσωπικό έως 5 εργαζόμενους).

Δείτε επίσης: Εφιαλτικό σενάριο προβλέπει μείωση του ελληνικού ΑΕΠ μέχρι και κατά 18,5%

Σύμφωνα με την ερμηνεία των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ, σε σχέση με το «800άρι», πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ θα αφορά στην κάλυψη χρονικού διαστήματος 45 ημερών (επί της ουσίας 533,33 ευρώ αφορούν έναν μήνα και επιπλέον 266,66 ευρώ 15 ημέρες ακόμη).
  2. Την ενίσχυση των 800 ευρώ δικαιούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής.
    Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επιχείρησης που δικαιούται την ενίσχυση, το «800άρι» καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου (άρα, δεν θα δοθεί το «800άρι» σε κάθε εταίρο χωριστά).
  3. Από την ενίσχυση εξαιρούνται οι ανώνυμες εταιρείες.
  4. Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις, είναι να έχουν έως πέντε άτομα προσωπικό.
  5. Η καταβολή στους δικαιούχους μη μισθωτούς των 800 ευρώ αναμένεται ότι θα γίνει μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή μετά τις 20 Απριλίου.
  6. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ δεν θα καταβληθεί σε όσους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες ή αυταπασχολούμενους) ή επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών.
  7. Από την ενίσχυση, επίσης, εξαιρούνται όσοι ανήκουν σε επιστημονικά επαγγέλματα που, για τον Απρίλιο, δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ (εφόσον, φυσικά, λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλεκατάρτισης). Για όσους μπουν στο εν λόγω πρόγραμμα, διάρκειας 30 ημερών, θα δοθούν 600 ευρώ σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, 400 ευρώ, θα τους δοθεί μέσα στον μήνα και τα υπόλοιπα εντός… εύλογου χρονικού διαστήματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ