Ο Τουρισμός χρειάζεται ενίσχυση έως 2.000.000.000€ ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του! Άνοιξε η γραμμή ενημέρωσης

Must Read

Περίπου 1,5 με 2 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι τουριστικές επιχειρήσεις για την επανεκκίνησή τους, με την Ελλάδα να διαθέτει ισχυρό brand, που θα τη βοηθήσει να ανακάμψει σχετικά γρήγορα.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, η πλήρης επαναφορά του παγκόσμιου τουρισμού αναμένεται σε βάθος τριετίας, όμως για τη χώρα μας μπορεί να γίνει πιο σύντομα. Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού, σε αντίθεση με τον χλευασμό που εισέπραξε τα χρόνια των Μνημονίων.

Δείτε επίσης: Η ΕΚΤ αποδέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα και οι τράπεζες αποκτούν ανάσα ρευστότητας

«Το μεγάλο ζήτημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι η προστασία των εργαζομένων στον τουρισμό, καθώς είναι αδύνατο να περιμένουμε ότι το 100% των επιχειρήσεων θα λειτουργήσουν άμεσα, ενώ κάποιες εποχικές επιχειρήσεις ενδέχεται να μην ανοίξουν φέτος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, χαρακτηρίζοντας απαραίτητη τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε όλο το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών.

Ερωτηθείς για τις απώλειες που θα καταγράψει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, υπογράμμισε πως θα είναι πάρα πολύ μεγάλες, χωρίς να είναι δυνατό στην παρούσα φάση να γίνει κάποια ασφαλής πρόβλεψη. Πρόσθεσε, δε, ότι ο αισιόδοξος και εφικτός στόχος είναι η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού να πραγματοποιηθεί στο γ’ τρίμηνο του έτους και η ουσιαστική ανάκαμψη στο δ’ τρίμηνο.

Μάλιστα, από χθες το πρωί τέθηκε σε λειτουργία από το Υπουργείο Τουρισμού ο αριθμός  1572, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται καταναλωτές, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα που ζητούν ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που δημιουργούνται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19.

Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This