Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το Eurogroup – Ολονύχτιο θρίλερ, στις 11 οι ανακοινώσεις

Must Read

Οι διαφωνίες και οι εντάσεις έδωσαν και πήραν στο Eurogroup, το οποίο εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ενδεικτικό για όλα αυτά είναι οι πολλαπλές και πολύωρες διακοπές, για να ηρεμήσουν τα πράγματα, καθώς οι Γερμανοί (κατά πρώτο λόγο και ακολούθως οι Ολλανδοί) επέμεναν στο nein και απέρριπταν συνεχώς στην πρόταση των εννιά χωρών –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- για την έκδοση κορωνο-ομόλογου και να προτείνουν ως εναλλακτική τον ΕSM. Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε 4 το απόγευμα κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα μετά από αρκετές διακοπές και συνεχίστηκε στις 6.30 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, ο  Λουίς Ρέγκο, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της ευρωζώνης Μάριο Σεντένο, στο τελευταίο tweet ανέφερε πως: «το Eurogroup βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά το πακέτο μέτρων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού αλλά δεν έχει φθάσει ακόμη στην επίτευξή της».

Και συνέχισε ο Ρέγκο, ο οποίος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου στις 11 ώρα Ελλάδος: «Η δουλειά για μια φιλόδοξη οικονομική πολιτική της ΕΕ σε αντίδραση στην COVID-19 είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Η συνέντευξη Τύπου μεταφέρθηκε στις 10:00 ώρα Βρυξελλών (11:00 ώρα Ελλάδας). Καληνύχτα».

Πριν τη συνεδρίαση ο Μάριο Σεντένο κάλεσε τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών: «να αναλάβουν μια ξεκάθαρη δέσμευση υπέρ ενός συντονισμένου και μεγάλης κλίμακας σχεδίου ανάκαμψης» ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού. Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες μας ότι η Ευρώπη τούς προστατεύει. Γι’ αυτούς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Το Reuters προϊδέαζε πιθανή συμφωνία για μέτρα άνω του μισού τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του Covid-19, αλλά τόνιζε πως θα χρειασθούν περισσότερες συζητήσεις όσον αφορά τα σχέδια για κοινή έκδοση χρέους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This