Δευτέρα 21/6/2021

Ναυάγησε και διακόπηκε οριστικά το Eurogroup – Θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Μετά από 16 ώρες συζητήσεων, το Eurogroup κατέληξε σε ναυάγιο. Η τηλεδιάσκεψη δεν μπόρεσε να βγάλει συμφωνία και έτσι θα συνεχιστεί την Πέμπτη, καθώς όλοι ήταν κουρασμένοι από τον ολονύχτιο μαραθώνιο διαπραγματεύσεων.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, καθώς οι Γερμανοί είναι αρνητικοί στην έκδοση του κορωνο-ομόλογου, που έχουν προτείνει εννέα Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ανακοίνωσε μέσω twitter: «μετά από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε συμφωνία αλλά δεν έχουμε ακόμα μία» και συμπλήρωσε πως η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

«Στόχος μου παραμένει για ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τις επιπτώσεις του covid-19 (για να προστατεύσουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες) αλλά και για ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης», τόνισε επίσης ο Μάριο Σεντένο στην ανάρτησή του.

Παρότι οι συνομιλίες κράτησαν όλη τη νύχτα, οι χώρες του βορρά συνέχισαν να διαφωνούν με αυτές του νότου, που ζητούν να γίνει χρηματοοικονομική προσπάθεια χωρίς προηγούμενο. Η βιντεοδιάσκεψη, που άρχισε χθες Τρίτη στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), συνεχίστηκε με παράλληλες επαφές σε μικρότερες ομάδες, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ