Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Είμαστε ουραγοί στην ενίσχυση! Δείτε τι «800αρι» δίνουν τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη στους εργαζόμενους

Με παρίες της Ευρώπης μοιάζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι μετά τη σύγκριση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση τους, λόγω κορωνοϊού, με τα αντίστοιχα που έχουν λάβει τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Την ώρα που ένα μέρος των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας θα λάβουν από ένα «800άρι» για 1,5 μήνα, τόσο στις πιο ισχυρές όσο και σε χώρες με ανάλογο ή μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, έχει αποφασιστεί η καταβολή ποσοστού από 70% έως 100% του καταβαλλόμενου μισθού και αυξημένα, λόγω της έκτακτης ανάγκης, επιδόματα.

Το σύνολο των μέτρων που λήφθηκαν μέσα στον Μάρτιο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατέγραψε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ. Η «απόσταση» που χωρίζει τα μέτρα που λήφθηκαν στην Ελλάδα για τον κόσμο της εργασίας σε σχέση με αυτά που εφήρμοσαν εξαρχής αρκετές χώρες της ΕΕ, αποτυπώνεται ανάγλυφα μέσα από τα εξής ενδεικτικά παραδείγματα:

Αυστρία: Μετά από εθνική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επέκταση του συστήματος αναπλήρωσης των μισθών στις περιπτώσεις μείωσης του χρόνου εργασίας με την καταβολή: α) 90% του καθαρού μισθού για όσους αμείβονται έως 1700 ευρώ μικτά, β) 85% για όσους αμείβονται με 1.701 έως 2.685 ευρώ και γ) 80% για όσους αμείβονται με 2.685 έως 5.370 ευρώ.

Βέλγιο: Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ελάχιστη καταβολή πλήρους μηνιαίου επιδόματος προσωρινής ανεργίας 1.450 ευρώ για τους εργαζόμενους και 1.614 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους των οποίων έκλεισε η οικονομική δραστηριότητα.

Γερμανία: Η αναπλήρωση της αμοιβής ισούται με το 60% των καθαρών αποδοχών ή 67% στην περίπτωση εργαζόμενου με ένα παιδί. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση δικαιούνται το 90% του απολεσθέντος μισθού τους.

Δανία: Το κράτος καλύπτει το 75% του μισθού με ανώτατο πλαφόν τα 3.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν 90% των μηνιαίων αποδοχών με πλαφόν τα 3.500 ευρώ.

Ισπανία: Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, λαμβάνουν το 70% του μικτού μισθού με πλαφόν τα 1.098 ευρώ.

Γαλλία: Καταβολή 100% του μισθού των εργαζομένων από το κράτος με ανώτατο πλαφόν τα 6.845,22 ευρώ για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν δραστηριότητα.

• Ιρλανδία: Καταβολή από το κράτος του 70% του καθαρού μισθού των εργαζομένων (υπό την μορφή επιχορήγησης στις επιχειρήσεις).

Ιταλία: Επιδόματα στο 80% του καταβαλλόμενου μισθού και έκτακτη ενίσχυση στους ανεξάρτητους επαγγελματίες ύψους 600 ευρώ αφορολογήτων για ένα μήνα.

Σουηδία: Έκτακτη νομοθεσία που προβλέπει καταβολή: 96% του μισθού για μείωση εργάσιμου χρόνου κατά 20%, 94% για μείωση εργάσιμου χρόνου κατά 40% και 92,5% του μισθού για μείωση εργάσιμου χρόνου κατά 60%.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζωντανά τα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη παρουσία του Πρωθυπουργού

Το νέο αναβατόριο της Ακρόπολης εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.https://youtu.be/FesEZvJTFPY

Πάτρα: Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα στα Ζαρουχλέικα

Το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.Πρόκειται για έναν...

Με 0 κλίνες ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία στο «Παπανικολάου» – Ο τρόμος των υγειονομικών

Αν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα

Όταν η Ελλάδα είχε πολεμική βιομηχανία

Ο Μποδοσάκης δημιούργησε σχολή στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας

Ο θάνατος του ταξί

Ο Covid-19 επισπεύδει τις διαδικασίες καταστροφής χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανοίγει ο δρόμος για τις πολυεθνικές εταιρίες.

Αργολίδα: Δύο νεκροί από φωτιά σε μονοκατοικία

Ανείπωτη τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στην κοινότητα Διδύμων, στην Ερμιονίδα, όταν ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία.Σύμφωνα με την πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά...

Απίστευτος ισχυρισμός Τράγκα για το εμβόλιο που θα κάνει ο πρωθυπουργός

Απίστευτος ισχυρισμός πριν από λίγο από τον Γιώργο Τράγκα στην ραδιοφωνική εκπομπή στον Ελλάδα 94,3 FM.Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό,...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

newsbreak.gr

FREE
VIEW