Τρίτη 22/6/2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει ειδικό δάνειο για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει ειδικό δάνειο «Covid19» για τις επιχειρήσεις, όπως και επιδότηση εργασίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Σταύρο Καφούνη, για την επανεκκίνηση της οικονομίας απαιτείται να φτάσουν λιγότερα χρήματα σε πολλούς και όχι πολλά σε λίγους, χωρίς τις τράπεζες τροχονόμους ρευστότητας.

Με νέο μοναδικό ορισμό βιωσιμότητας τις πλήρως ρυθμισμένες υποχρεώσεις την 31/12/2019, πρέπει όλοι οι νοικοκύρηδες που επιβίωσαν μέσα στη δεκαετή κρίση να έχουν πρόσβαση σε ένα προνομιακό δάνειο «covid19», με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για την κάλυψη αποκλειστικά φόρων/εισφορών, μεταχρονολογημένων επιταγών, προμηθευτών και ενοικίων.

Τα δάνεια να έχουν διάρκεια πέντε ετών, με περίοδο χάριτος μέχρι 30-6-2021 και να είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο, τουλάχιστον στο 80% του συνολικού ποσού, ενώ το επιτόκιο πρέπει να είναι και αυτό επιδοτούμενο.

Επίσης, ο ΕΣΑ προτείνει 50% επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας, 50% επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων, ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των συμπολιτών μας, που μέσα στην κρίση αρκέστηκαν στο επίδομα των 800 ευρώ, αλλά και δυνατότητα καταβολής «bonus κορωνοϊού» σε όσες επιχειρήσεις μέσα στην κρίση καταφέρουν να έχουν κέρδη και θέλουν να τα μοιραστούν με τους εργαζομένους τους, χωρίς επιβάρυνση εισφορών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί επίσης απαραίτητη την πλήρη κατάργηση της προκαταβολής φόρου για εφέτος, τη μόνιμη κατάργηση του «έκτακτου» τέλους επιτηδεύματος, που στερεί πόρους από την πραγματική οικονομία, την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, με ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ όσων ιδιοκτητών συμμετέχουν σε αυτό το μέτρο και για τα αντίστοιχα ακίνητα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ