Πέμπτη 17/6/2021

Πρεμιέρα για το «400αρι» των μακροχρόνια ανέργων

Εβδομάδα πληρωμών για το δεύτερο «κύμα» των 800 ευρώ σε επιπλέον 105.000 μισθωτούς των οποίων οι συμβάσεις έχουν μπει σε αναστολή, καθώς και της πρώτης καταβολής των 400 ευρώ σε περίπου 80.000 μακροχρόνια ανέργους (από το σύνολο των 168.000 δικαιούχων) ξεκινά από σήμερα.

Σύμφωνα με το τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, η δεύτερη φάση των πληρωμών για τα 800 ευρώ στους μισθωτούς των οποίων οι συμβάσεις έχουν μπει σε αναστολή και οι οποίοι υπέβαλαν δηλώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 23 Απριλίου, θα ολοκληρωθεί έως αύριο. Η τρίτη και τελευταία φάση των πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και 7 Μαΐου.

Ενδιάμεσα, μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου, μπορούν όσοι δικαιούχοι μισθωτοί δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής τη διαδικασία, να υποβάλλουν δηλώσεις (ανάλογα με τον αριθμό που λήγει ο ΑΦΜ) στην πλατφόρμα «supportemployees.yeka.gr» και να κάνουν τυχόν διορθώσεις από 1 έως 3 Μαΐου.

Ανοιχτή μέχρι 3 Μαΐου

Σημειώνεται ότι έως και αύριο, 28 Απριλίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ («myBusinessSupport») για τη χορήγηση των 800 ευρώ σε πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Επίσης, από σήμερα ξεκινά η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μακροχρόνια ανέργων, που τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσαν ή καταχώρισαν τα στοιχεία IBAN στην ηλεκτρονική διεύθυνση «gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia» (με τους κωδικούς του TAXISnet ή με τους κωδικούς πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ).

Την ενίσχυση μπορούν να λάβουν όσοι έκλεισαν τους πρώτους 12 μήνες της εγγεγραμμένης ανεργίας από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Η πλατφόρμα για την επιβεβαίωση ή καταχώριση των στοιχείων IBAN θα είναι ανοικτή μέχρι τις 3 Μαΐου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ