Παρασκευή 25/6/2021

«Μετάθεση» των θερινών εκπτώσεων τον Αύγουστο ζητάνε οι έμποροι

Εκπτώσεις τον Αύγουστο και μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, προτείνει τη μετατόπιση για την παρούσα χρονιά της έναρξης των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, ήτοι αρχές Αυγούστου, ώστε να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους, που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος.

Επίσης, την κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έχοντας πρώτη φορά τη σύμφωνη γνώμη των καταναλωτικών οργανώσεων και όλων των φορέων της αγοράς.

Ζητά επίσης την πλήρη κατάργηση της προκαταβολής φόρου για εφέτος, τη μόνιμη κατάργηση του «έκτακτου» τέλους επιτηδεύματος και την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, με ταυτόχρονη μείωση 40% του ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών κ.λπ.

Στην επιστολή του ο κ. Καφούνης εισηγείται ακόμη τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν συσταθεί να μην περιοριστούν στην ενίσχυση ελάχιστων επιχειρήσεων, λόγω αυστηρών τραπεζικών κριτηρίων πρόκρισης, αλλά να διαμορφωθεί ένας νέος ορισμός βιωσιμότητας, λειτουργώντας υπό όρους κρίσης. Πρότεινε ως ενδεδειγμένο όρο βιωσιμότητας να είναι οι ρυθμισμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων την 31η Δεκεμβρίου 2019, ειδικά όσων κατόρθωσαν και βγήκαν από τη δεκαετή κρίση λαβωμένες, αλλά όρθιες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ