Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΕΣΕΕ: Σε ένα έως δύο χρόνια θα επιστρέψει η αγορά στην κανονικότητα

Σε ένα με δύο χρόνια εκτιμούν οι επιχειρηματίες ότι θα επιστρέψει η αγορά σε κανονικούς ρυθμούς. Όπως αποτυπώνεται σε έρευνα για τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid19 στις εμπορικές επιχειρήσεις, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ, μόλις το 19% των επιχειρηματιών θεωρεί πως αρκούν δύο έως τέσσερις μήνες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, ενώ άλλο ένα 19% θεωρεί ότι εντός ενός εξαμήνου κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Αντίθετα, σχεδόν δύο στους τρεις επιχειρηματίες (61%) θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις τους θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος.
Σύμφωνα με την έρευνα, η άποψη αυτών των επιχειρηματιών είναι πολύ πιθανόν να επηρεάζεται από τις προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ιδιαίτερα ισχυρή ύφεση το 2020, ενώ θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανέλθει η οικονομία στην κατάσταση που ήταν στις αρχές του 2020, μια εξέλιξη που αναμένουν ότι θα έχει ως αποτέλεσα συρρίκνωση τόσο της κατανάλωσης όσο και την εμπιστοσύνη στην αγορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ