Τρίτη 15/6/2021

Γίναμε… Βουλγαρία: Έρευνα της Eurostat δείχνει πως ένας στους έξι Έλληνες δεν είχε ούτε τα βασικά το 2019

Απογοητευτικά στατιστικά για τον ελληνικό λαό δημοσίευσε το πρωί της Τετάρτης η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, μετά από έρευνα που διεξήχθη στους πολίτες των χωρών της.

Δεύτερη στην κατάταξη

Η Ελλάδα βρέθηκε δεύτερη στην κατάταξη με τις χώρες που οι πολίτες τους δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε βασικά είδη ανάγκης ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, με πρώτη την Βουλγαρία και τρίτη τη Ρουμανία. 

Το κρέας λείπει από το τραπέζι

Ένας στους έξι Έλληνες σύμφωνα με την έρευνα τον Οκτώβριο του 2019, δεν μπορούσε να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς του, να κρατήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα, να αντεπεξέλθει σε έκτακτα έξοδα, να τρώει τακτικά κρέας και ψάρι, να αγοράσει μια μια τηλεόραση, ένα πλυντήριο, ένα αυτοκίνητο, ένα τηλέφωνο ή να πάει διακοπές.

Αυξάνονται τα ποσοστά μετά τη πανδημία

Ωστόσο, η τα ποσοστά της Eurostat για το 2019 παρουσιάζουν πτωτική τάση στο ποσοστό των ατόμων που έχουν υποστεί σοβαρή υστέρηση στην ΕΕ το 2012. Φυσικά, τα έκτακτα μέτρα περιορισμού για την πανδημία που οδήγησαν σε λουκέτο πολλές χώρες, αναμένεται να ανατρέψουν αυτά τα δεδομένα, τα οποία θα παρουσιάζουν αναμενόμενη αύξηση στα ποσοστά των ανθρώπων που στερούνται βασικά είδη ανάγκης για μια αξιοπρεπή ζωή.

Το 2019 το ποσοστό σοβαρής υλικής στέρησης για νοικοκυριά με μόνο έναν ενήλικα κάτω των 65 ετών και χωρίς εξαρτώμενα παιδιά ήταν 9,4%, ενώ για νοικοκυριό που αποτελείται από έναν ενήλικα με παιδιά, ανερχόταν στο 10,7%.

Για νοικοκυριά όπου υπάρχουν δύο ή περισσότεροι ενήλικες, τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερα: 4,4% χωρίς παιδιά και 5,1% με παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ