Γίναμε… Βουλγαρία: Έρευνα της Eurostat δείχνει πως ένας στους έξι Έλληνες δεν είχε ούτε τα βασικά το 2019

Must Read

Απογοητευτικά στατιστικά για τον ελληνικό λαό δημοσίευσε το πρωί της Τετάρτης η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, μετά από έρευνα που διεξήχθη στους πολίτες των χωρών της.

Δεύτερη στην κατάταξη

Η Ελλάδα βρέθηκε δεύτερη στην κατάταξη με τις χώρες που οι πολίτες τους δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε βασικά είδη ανάγκης ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, με πρώτη την Βουλγαρία και τρίτη τη Ρουμανία. 

Το κρέας λείπει από το τραπέζι

Ένας στους έξι Έλληνες σύμφωνα με την έρευνα τον Οκτώβριο του 2019, δεν μπορούσε να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς του, να κρατήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα, να αντεπεξέλθει σε έκτακτα έξοδα, να τρώει τακτικά κρέας και ψάρι, να αγοράσει μια μια τηλεόραση, ένα πλυντήριο, ένα αυτοκίνητο, ένα τηλέφωνο ή να πάει διακοπές.

Αυξάνονται τα ποσοστά μετά τη πανδημία

Ωστόσο, η τα ποσοστά της Eurostat για το 2019 παρουσιάζουν πτωτική τάση στο ποσοστό των ατόμων που έχουν υποστεί σοβαρή υστέρηση στην ΕΕ το 2012. Φυσικά, τα έκτακτα μέτρα περιορισμού για την πανδημία που οδήγησαν σε λουκέτο πολλές χώρες, αναμένεται να ανατρέψουν αυτά τα δεδομένα, τα οποία θα παρουσιάζουν αναμενόμενη αύξηση στα ποσοστά των ανθρώπων που στερούνται βασικά είδη ανάγκης για μια αξιοπρεπή ζωή.

Το 2019 το ποσοστό σοβαρής υλικής στέρησης για νοικοκυριά με μόνο έναν ενήλικα κάτω των 65 ετών και χωρίς εξαρτώμενα παιδιά ήταν 9,4%, ενώ για νοικοκυριό που αποτελείται από έναν ενήλικα με παιδιά, ανερχόταν στο 10,7%.

Για νοικοκυριά όπου υπάρχουν δύο ή περισσότεροι ενήλικες, τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερα: 4,4% χωρίς παιδιά και 5,1% με παιδιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This