Τρίτη 22/6/2021

Οριστικό «λουκέτο» στα μαγαζιά της παραλιακής φοβούνται οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης

Αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει μόνο τα εστιατόρια και τα καφέ που έχουν τραπεζάκια σε εξωτερικό χώρο οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης και ζητούν να αλλάξει αυτή η παράγραφος του νόμου.

«Καλύτερα να μη μας άνοιγαν» δηλώνει o γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με την αξιοποίηση μόνο των εξωτερικών τους χώρων και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «καταστήματα τα οποία εξωτερικά έχουν έναν χώρο 20 τ.μ.» και συμπλήρωσε ότι «μπορούν να βάλουν δύο ή τρία τραπέζια που αναλογούν σε 12 άτομα, ενώ μπορεί να έχουν ενοίκιο 10.000 ευρώ. Πώς θα το πληρώσουν; Γι’ αυτό ζητάμε την επιδότηση ενοικίου έως 31 Δεκεμβρίου».

«Στην παραλία δεν υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια, αλλά τεράστια ενοίκια και είναι σίγουρο ότι θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά της παραλιακής. Θα έχουμε μία εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κλειστά καταστήματα, το μέτρο είναι καταδικαστέο» ολοκλήρωσε ο κ. Επιτροπίδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ