ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! «Πόλεμος» ιδιοκτητών-ενοικιαστών: Πειθαρχούν αλλά… εκβιάζουν για την καταβολή του 60%

Must Read

Χαρές και πανηγύρια για τους ενοικιαστές οι οποίοι άκουσαν από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι όσο κρατάει η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων ή οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων μπορούν να πληρώσουν το 60% του ενοικίου επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης…

Χαρές και πανηγύρια και για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων χώρων οι οποίοι θα είχαν είτε ελαφρύνσεις, είτε αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων για όσο χρόνο οι ενοικιαστές θα πλήρωναν το μειωμένο ενοίκιο.

Όμως τα πράγματα στην πραγματικότητα είναι διαφορετικά και –σύμφωνα με καταγγελία που ήρθε στο newsbreak.gr- οι ιδιοκτήτες ναι μεν πειθαρχούν, όμως εκβιάζουν τους ενοικιαστές ειδικά των επαγγελματικών χώρων.

Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι χώροι όπου τα συμβόλαια βρίσκονται πολύ κοντά στη λήξη ή έχουν ήδη ολοκληρώσει το χρονικό διάστημα που τους καλύπτει  ο νόμος και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τους κάνει έξωση.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία ιδιοκτήτης καταστήματος μαζικής εστίασης στα νότια προάστια, όταν κατέβαλε το ενοίκιο του μηνός Απριλίου κατά 40% (σημειωτέον ότι το ενοίκιο είναι 12.000€) αντιμετώπισε την «επίθεση» του ιδιοκτήτη ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- του είπε ότι εάν δεν καταβάλει ολόκληρο το ενοίκιο δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο!

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» λοιπόν για τον ιδιοκτήτη ο οποίος για να γλιτώσει τα σχεδόν 10.000 ευρώ (για δύο μήνες αναστολής κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μία έξωση που σημαίνει αναζήτηση νέου χώρου, μετακόμιση αλλά και απώλεια της πελατείας που χτίστηκε με τεράστιο κόπο.

Και αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση μια και το ίδιο συμβαίνει και στις κατοικίες, όπου τα ενοίκια είναι σαφώς μικρότερα, όμως το κόστος της μετακόμισης είναι εξαιρετικά υψηλό.

Και επειδή στην περίπτωση της ιδιωτικής κατοικίας δεν ισχύει η αναίτια μη ανανέωση του συμβολαίου, οι ιδιοκτήτες οικημάτων των οποίων τα συμβόλαια βρίσκονται στο όριο της λήξης ζητούν αυξήσεις δυσβάσταχτες για τους ενοικιαστές.

Και επειδή η καταβολή του 60% είναι… νόμος του κράτους, υπό το πέπλο του νομίμου δικαιώματος του ιδιοκτήτη ο εκβιασμός είναι μία πρακτική που μας καταγγέλθηκε, αλλά -πραγματικά- ελπίζουμε να είναι μεμονωμένα περιστατικά και όχι ο κανόνας…

Το θέμα είναι πως οι ενοικιαστές τόσο των επαγγελματικών χώρων όσο και των κατοικιών μπορούν να προστατευτούν από την αναλγησία ορισμένων που δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που βρίσκονται στο ενοίκιο με κλειστές επιχειρήσεις ή σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This