Τρίτη 22/6/2021

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ακόμα 100.000 δικαιούχοι πήραν σήμερα το 800αρι

Στους λογαριασμούς 100.313 δικαιούχων μπήκαν σήμερα τα 800 ευρώ που έχει ορίσει η κυβέρνηση ως αποζημίωση ειδικού σκοπού. Οι δικαιούχοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό και συνολικά -όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- καταβλήθηκαν 379.167.200 ευρώ σε 473.959 άτομα.

«Με τις προσωρινές αλλαγές στους κανονισμούς του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Η χορήγηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης προς τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μορφή άμεσου κεφαλαίου κίνησης, μαζί με την επιδότηση των επιτοκίων που «τρέχει» εδώ και δύο εβδομάδες δίνουν μία σημαντική ανάσα εν αναμονή και των περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης της αγοράς», υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ