Τα «λάθη» του TAXISnet προκαλούν… εγκεφαλικά σε όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα τις οφειλές του

Must Read

Η γρήγορη και επιτυχής ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση έχει και τα προβλήματά του. Και αυτό γιατί χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι κατέβαλαν εντός χρόνου τις φορολογικές υποχρεώσεις τους τον Απρίλιο και δικαιούνται έκπτωση 25%, όπως προβλέπεται στα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών, κινδυνεύουν να «πάθουν εγκεφαλικά» αφού παρουσιάζονται στο TAXISnet σαν να μην έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα τις οφειλές τους και μάλιστα ήδη τους έχουν χρεωθεί οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις!

Οσο κι αν οι αρμόδιοι της ΑΑΔΕ υποστηρίζουν ότι «λάθος είναι και θα διορθωθεί», οι εν λόγω πολίτες, μέχρι να δουν ότι οι πληρωμές τους έχουν περάσει στο σύστημα, θα εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο».

Το πρόβλημα στο TAXISnet αφορά τους φορολογουμένους οι οποίοι μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα τακτοποίησαν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους και, φυσικά, όσους από αυτούς δικαιούνταν να λάβουν την έκπτωση του 25% επί των οφειλών τους, βάσει των μέτρων στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην αγορά από τον κορωνοϊό.

Στην πλειονότητα τους, ακόμη και οι δικαιούχοι της έκπτωσης που πλήρωσαν εντός χρόνου τις δόσεις τους όχι μόνο δεν είδαν να μειώνεται στο TAXISnet κατά 25% το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν αλλά, τουναντίον, φαίνεται σαν να μην εκπλήρωσαν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους και για τον λόγο αυτό… ήδη τους έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι ανάλογο πρόβλημα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, είχε παρουσιαστεί και τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τις καταβολές των υποχρεώσεων του Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής, ανεπίσημα, κύκλοι της ΑΑΔΕ υποστηρίζουν πως γνωρίζουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί και ότι σύντομα θα αντιμετωπιστεί παραπέμποντας στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 28 Απριλίου. Στην ανακοίνωση αυτή, με αφορμή το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί και τον προηγούμενο μήνα, αναφέρεται ότι:

«Για τη διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων που δικαιούνται την έκπτωση 25% στην καταβολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων Μαρτίου και Απριλίου 2020, σύμφωνα με όσα προβλέφθηκαν στη σχετική νομοθεσία και τις υπουργικές αποφάσεις, ενημερώνουμε ότι κατόπιν παραλαβής των σχετικών αρχείων δικαιούχων από το σύστημα Εργάνη, η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει την πίστωση των πληρωμών των φορολογουμένων που πραγματοποιήθηκαν για τις φορολογικές υποχρεώσεις Μαρτίου 2020».

«Στις περιπτώσεις όπου, για τις υποχρεώσεις του Μαρτίου που υπόκεινται στην έκπτωση 25%, οι φορολογούμενοι κατέβαλαν, από τις 30 Μαρτίου και μετά εμπρόθεσμα ποσό μεγαλύτερο του 75% της οφειλής, το υπερβάλλον ποσό πιστώνεται αυτόματα στη δόση Απριλίου», υποστήριζε η Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Συνεπώς», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, «οι φορολογούμενοι αυτοί, για να επωφεληθούν την έκπτωση 25% της δόσης Απριλίου, αρκεί να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ποσό που βλέπουν στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISnet, μειωμένο κατά το 25% της αρχικής οφειλής (δηλαδή πριν από την πίστωση του υπερβάλλοντος ποσού που καταβλήθηκε για τη δόση Μαρτίου 2020)».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This