Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η επιστρεπτέα προκαταβολή

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στην καλύτερη περίπτωση, θα πιστωθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή (επί της ουσίας, αποτελεί μια μορφή κρατικών δανείων), συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, στις δικαιούχες επιχειρήσεις, όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εκτίμησε ότι «την επόμενη Δευτέρα με Τρίτη θα γίνει η καταβολή του χρηματικού ποσού. Εκτιμούμε ότι θα είναι το σύνολο των καταβολών τη Δευτέρα». Και ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Κρατάω μία μικρή επιφύλαξη, γιατί η φόρμουλα που έχουμε χρησιμοποιήσει πρέπει να ενσωματωθεί σε μία νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, καθώς αυτοί οι πόροι προέρχονται και από κοινοτικά κονδύλια, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι αντίστοιχες προβλέψεις».

Όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη η πορεία των εσόδων του Απριλίου, καθώς η μείωση περιορίσθηκε στο 20% με 30%, όπως συνέβη και τον Μάρτιο.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι θα υπάρξει στήριξη και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί με σαφήνεια η πρωτοβουλία που θα λάβει η κυβέρνηση. «Το μόνο που θα χρειαστεί από την πλευρά των ιδιοκτητών», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας, «είναι να ενημερώσουν την κυβέρνηση για το συμβόλαιο που έχουν αλλά και να καταθέσουν το αποδεικτικό ότι έγινε η μείωση του ενοικίου κατά 40%. Αυτό που εξετάζουμε είναι αν θα γίνει μείωση εντός του 2020 ή το 2021».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ