Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσβαση και για τους αγρότες στο Ταμείο Εγγυοδοσίας για τον κορωνοϊό

Στο υπό σύσταση Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή των μέτρων στήριξης, θα έχουν πλέον πρόσβαση οι αυτοαπασχολούμενοι καθώς και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γεωργία και την υδατοκαλλιέργεια.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αύξηση του σχετικού κονδυλίου που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους κατά 250.000.000 ευρώ, σε συνολικά 2,25 δισ. ευρώ, και αφορά την επιδότηση της προμήθειας των εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, η Κομισιόν συμφώνησε να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς ενισχύσεων και οι αγρότες. Στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας η εγγύηση των δανείων για κεφάλαια κίνησης ανέρχεται στο 80%.

Εκτός από την έκδοση μερικών εγγυήσεων για τα επιλέξιμα δάνεια και για τα κεφάλαια κίνησης, που προέβλεπε το αρχικό μέτρο, πλέον θα προσφέρεται και η δυνατότητα επιδότησης των προμηθειών εγγύησης για τα δάνεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σημαντικά πιο χαμηλό κόστος του δανείου.

Η διάρκεια του μέτρου είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Τυχόν παράταση της ισχύος του, όπως αναμένεται, θα εξετασθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα τέλη του έτους.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, στο ταμείο αποκτούν πλέον πρόσβαση και οι Έλληνες αγρότες, οι οποίοι μπορούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους να καλύψουν τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ