Σάββατο 12/6/2021

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα της επιστρεπτέας προκαταβολής – 90.000 επιχειρήσεις έχουν λαμβάνειν από 2.000 έως και 500.000 ευρώ

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν, πλέον, να ενημερωθούν για το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που τους έχει εγκριθεί.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 11, μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μπαίνοντας στο aade.gr/MyBusinessSupport, όπου και είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους, αφενός να ενημερωθούν για το ποσό του δανείου που τους προεγκρίθηκε, αλλά και να δηλώσουν αν αποδέχονται τους όρους χορήγησής του, προκειμένου αυτή να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση Χορήγησης και να επιλέξουν το τελικό ποσό του δανείου (στην περίπτωση που επιθυμούν να ζητήσουν μικρότερο ποσόν από το εγκεκριμένο), αποδεχόμενοι, παράλληλα, τους όρους αποπληρωμής, όπως αυτοί περιγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τα ελάχιστα ποσά που έχουν ορισθεί για την επιστρεπτέα προκαταβολή είναι από 2.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους, ενώ το ανώτατο ύψος ενίσχυσης ανά επιχείρηση δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 350.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 άτομα και το ποσό των 500.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα.

«Περίοδος χάριτος» μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Η επιστροφή του ποσού αρχίζει από το 2022, υπάρχει δηλαδή «περίοδος χάριτος» μέχρι τις 31/12/2021, και θα γίνει σε 40 ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις. Το ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται στις οφειλές της επιχείρησης στο TAXISNet, με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να μπορούν να δουν το ποσό που τους αναλογεί και να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport».

Επιτόκιο είναι το βασικό επιτόκιο που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης. Δηλαδή, με σημερινά δεδομένα, κάτω του 1%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ