Τετάρτη 23/6/2021

Επιμένει ο (μνημονιακός) Στουρνάρας να προτείνει bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια

Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας επιχειρεί να βάλει για μία ακόμα φορά ο Γιάννης Στουρνάρας. Υπέρμαχος όλα τα χρόνια της κρίσης των σκληρών μέτρων λιτότητας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποβάλει τις μνημονιακές του πεποιθήσεις. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η πρότασή του να δημιουργηθεί στη χώρα μας bad bank για τα προβληματικά δάνεια, όταν η λύση αυτή απορρίφθηκε εκ νέου από την Κομισιόν. Μία λύση που θα σύρει την Ελλάδα σ’ ένα νέο Μνημόνιο!

Πρόκειται για μία απαράδεκτη και συνάμα ύποπτη πρόταση από τον κ. Στουρνάρα, την οποία μάλιστα αποδοκιμάζουν οι ίδιοι οι Έλληνες τραπεζίτες. Και πώς να μην την αποδοκιμάζουν, καθώς μία κακή τράπεζα θα προκαλέσει τεράστια κεφαλαιακά ζητήματα στις τράπεζες και θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον σχεδιασμό των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με τιτλοποιήσεις μέσω του σχεδίου «Ηρακλής».

Έτσι, η Ελλάδα, ελλείψει κεφαλαίων, θα χρειαστεί να πάρει Προληπτική Πιστωτική Γραμμή από τον ESM, δηλαδή να πάρει δάνειο για την οικονομία, που με απλά λόγια σημαίνει νέο Μνημόνιο. Πέρα απ’ αυτό, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι οι τράπεζες πρέπει να είναι προσεκτικές στη χορήγηση δανείων λόγω της πιθανής αύξησης των κόκκινων δανείων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει από τις τράπεζες να στηρίξουν την οικονομία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ