Ιούνιο με Οκτώβριο οι αυξήσεις σε 100.000 κύριες και 250.000 επικουρικές συντάξεις

Must Read

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να καταβληθούν οι αυξήσεις σε περίπου 250.000 επικουρικές και σε έως 100.000 κύριες συντάξεις, καθώς και να επιστραφούν τα αναλογούντα, από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά, αναδρομικά.

Ο κ. Βρούτσης, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (στις 17 Μαΐου), έκανε γνωστό ότι για όσους «νέους» συνταξιούχους έχουν πάνω από 31 έτη ασφάλισης, τα διορθωτικά ποσά μετά τον επανυπολογισμό με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4670/2020) θα δοθούν τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου. Ένα μήνα πριν θα έχουν δοθεί και οι προβλεπόμενες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τις επικείμενες αναπροσαρμογές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, καθώς και για τα αναδρομικά έχει ως εξής:

  • Στις 2 Ιουνίου θα επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν πριν από το παράνομο, σύμφωνα με το ΣτΕ, «κούρεμα» που υπέστησαν το 2016 περίπου 250.000 επικουρικές. Μεσοσταθμικά, οι αυξήσεις θα κυμανθούν στα 99,5 ευρώ.
  • Τον Σεπτέμβριο θα καταβληθούν οι αυξήσεις σε έως 100.000 κύριες συντάξεις «νέων» δικαιούχων (όσων έχουν πάνω από 31 έτη ασφάλιση και συνταξιοδοτήθηκαν από τις 13 Μαΐου 2020 και μετά), με βάση τον επανυπολογισμό τους με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.
  • Τον Οκτώβριο θα επιστραφούν και τα αναλογούντα αναδρομικά για τις περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις για το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 31 Μαΐου 2020.
  • Τον ίδιο μήνα, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», θα επιστραφούν και τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων, που θα έχουν αύξηση μετά τον επανυπολογισμό βάσει των νέων ποσοστών αναπλήρωσης.

Κατά μέσο όρο, για τη μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων οι αναπροσαρμογές θα ανέλθουν στα 38,5 ευρώ το μήνα και τα διορθωτικά ποσά, για 12 μήνες, στα 462 ευρώ. Θα υπάρξουν και λίγοι «τυχεροί» (όσοι είχαν ως εργαζόμενοι υψηλές μηνιαίες απολαβές, έως 3.500 ευρώ) που θα λάβουν αυξήσεις έως 252,2 ευρώ και αναδρομικά έως 3.028.2 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This