27-5-2020

ΟΑΕΔ: Επιδοτεί την πρόσληψη 9.000 ανέργων – Μέχρι 830 ευρώ η ενίσχυση

Στην ενίσχυση της επιδότησης από τα 400 στα 830 ευρώ επί του μισθολογικού και μη κόστους για την πρόσληψη 9.000 επιδοτούμενων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα προχώρησε ο ΟΑΕΔ.

Μέσω του πάγιου προγράμματος «προώθησης της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας» επιχορηγούνται για 12 μήνες εργοδότες που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (πέντε μηνών και άνω) και επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Μεταξύ των αλλαγών που αποφασίστηκαν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

α) Αυξάνεται στο 80% του μισθολογικού και μη κόστους η ανώτατη μηνιαία επιδότηση έως τα 830 ευρώ και

β) καταργείται η τρίμηνη δέσμευση διατήρησης προσωπικού μετά το τέλος της δωδεκάμηνης επιχορήγησης.

Επίσης χθες εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος προεργασίας 1.100 ανέργων 18 έως 30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ για επτά μήνες και αναλογία δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας.

Χθες εγκρίθηκε και το νέο πρόγραμμα παροχής επιταγών αγοράς βιβλίων σε 150.000 δικαιούχους. Το ύψος της οικονομικής αξίας που θα έχει η κάθε «επιταγή» θα προσδιοριστεί, ωστόσο, μεταγενέστερα, με την έκδοση της Δημόσιας Πρόσκλησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW