Σκάνδαλο Καϊλή: Στο στόχαστρο όσοι ταξίδεψαν στο Κατάρ ή συναντήθηκαν με αξιωματούχους!

Αποκαλύπτουμε το δίκτυο της μίζας από το Κατάρ σε ευρωπαίους πολιτικούς

Must Read

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στο στόχαστρο των βελγικών αρχών έχουν τεθεί όσοι ευρωβουλευτές αλλά και άλλα πρόσωπα πολιτικού ενδιαφέροντος από την Ευρώπη είχαν ταξιδέψει στο Κατάρ, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν συναντήσεις με αξιωματούχους του Κατάρ εντός ή εκτός Ευρώπης.

Μετά από την πολύμηνη έρευνα, οι αρχές έχουν καταλήξει σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Το χρήμα που λάμβαναν οι μιζαδόροι της Ευρώπης σε μετρητά, δινόταν «χέρι με χέρι». Ο τρόπος λοιπόν για τον διεφθαρμένο ευρωπαίο να πάρει τη «βαλίτσα», ήταν ήταν να ταξιδέψει ο ίδιος στο Κατάρ είτε να συναντηθεί με αξιωματούχους του Κατάρ σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπου και γινόταν η συναλλαγή αφού το μαύρο χρήμα ερχόταν κατευθείαν με διπλωματικό σάκο προκειμένου να μοιραστεί στους αποδέκτες.

Με αυτόν τον τρόπο έλαβε η Εύα Καϊλή τα μετρητά, με παρόμοιο τρόπο έχουν χρηματιστεί και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Γι’ αυτό και οι βελγικές αρχές αλλά και ο βέλγικος τύπος επιμένει ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Πολλά εκατομμύρια μέσω οφσόρ και ΜΚΟ

Ο άλλος τρόπος χρηματισμού ήταν μέσω «επίσημης αμοιβής» από συμμετοχή σε ΜΚΟ που όμως χρηματοδοτούσε το Κατάρ. Προσωπικότητες της ευρωπαΐκής πολιτικής μπορούσαν να ενταχθούν σε κάποια τέτοια ΜΚΟ ως σύμβουλοι, και να απολαμβάνουν αμοιβές που όμως στην πραγματικότητα ήταν μίζες για να προωθούν τα συμφέροντα του Κατάρ. Εκεί φυσικά το χρήμα ήταν φανερό και δηλωνόταν. Άρα τα ποσά, δεν μπορούσαν να είναι «εξωφρενικά».

Εκεί όμως που γίνεται το πραγματικό πανηγύρι, είναι με τις οφσόρ. Αυτή η κατηγορία ευρωπαίων μιζαδόρων, ακολουθούν το παράδειγμα των μιζαδόρων του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι λάμβαναν τεράστια ποσά μέσω εταιρειών οφσόρ οι οποίες ανήκαν σε ευρωπαίους πολιτικούς η αχυρανθρώπους διαχειριστές τους. Με αυτόν τον τρόπο ο Αλίεφ κατάφερε να εξαγοράσει μεγάλο αριθμό πολιτικών προσώπων από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα σήμερα ένα κράτος – δολοφόνος να παρουσιάζεται ως «αξιόπιστος προμηθευτής» της ΕΕ!

Την ίδια μέθοδο φαίνεται ότι χρησιμοποίησε και το Κατάρ. Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ένας τεράστιος τροφοδότης λογαριασμός στην Ελβετία από όπου υπήρχε εκτενής χρηματοδότηση αγνώστων στόχων. Η έρευνα ξαφνικά σταμάτησε, λόγω πιέσεων ειδικά από την αμερικανική πλευρά που φαίνεται να λαμβάνει και την μερίδα του λέοντος.

Στην υπόθεση είχαν εμπλακεί και οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς οι συγκεκριμένες ΜΚΟ συμφερόντων του Κατάρ, έστειλαν χρήματα υπό μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρομοκρατικές οργανώσεις! Αντιλαμβανόμαστε πως εάν βρεθούν κοινές ροές χρημάτων σε ευρωπαίους πολιτικούς, το κατηγορητήριο δεν θα αφορά απλώς ξέπλυμα μαύρου χρήματος…

Επιπλέον, η Γενεύη είχε χρησιμοποιηθεί ως το στρατηγείο του Κατάρ, με αρκετές ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν από το εμιράτο να δίνουν σκληρό αγώνα για να ξεπλύνουν την φρίκη και την βαρβαρότητα με τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες.

Σήμερα όμως φαίνεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πίεση για αναστολή στην έρευνα. Ένας τροφοδότης λογαριασμός στην Ελβετία φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί, ενώ υπάρχουν κι άλλοι λογαριασμοί στο Ντουμπάι από όπου έφευγαν χρήματα σε οφσόρ συμφερόντων ευρωπαίων πολιτικών, με την αιτιολογία «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών». Εκεί τα ποσά είναι τεράστια. Υπάρχει όμως η δυσκολία να εντοπιστούν οι πραγματικοί δικαιούχοι που κρύβονται πίσω από τις οφσόρ που τα έχουν λάβει…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This