Ο αλάνθαστος και… μετριόφρων Κυριάκος

Zούμε στην πιο επιτυχημένη τετραετία από καταβολής του ελληνικού κράτους και δεν το έχουμε καταλάβει...

Must Read

Είναι γεγονός πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκπλήσσει πλέον με τις δηλώσεις αυτοθαυμασμού. Είτε σε ομιλίες είτε στις συνεντεύξεις που παραχωρεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου δεν καιροφυλακτεί ο κίνδυνος να ξεφύγει κάποια ερώτηση που δεν θέλει ή δεν μπορεί να απαντήσει.

Δεν ξέφυγε από αυτόν τον κανόνα η συνέντευξη που έδωσε στο «Πρώτο Θέμα». Οι ερωτήσεις, κομμένες και ραμμένες ως πάσες, για να έχει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου τα αποτελέσματα που θέλει.

Ολα τα λάθη που έκανε ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχει διορθώσει ήδη κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αυτή είναι η λογική των απαντήσεών του. Λάθη στις υποκλοπές, αλλά έφερε τον νόμο πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο, που θα παρακολουθεί όποιους θέλει η ΕΥΠ και τα θύματα δεν θα το μαθαίνουν ποτέ: «Στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους».

Φυσικά επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Μόνοι τους το… αποφάσισαν ο Δημητριάδης και ο Κοντολέων.

«Δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα»

Οσο για τα σκάνδαλα των Πάτση και Χειμάρα; «Πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες ξεφεύγουν στα μεγάλα κόμματα. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν όσο το δυνατόν πιο εξαντλητικό έλεγχο όταν συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο και υπάρχουν επιτροπές “πόθεν έσχες”», αλλά, όπως είπε, θα υπάρχουν «δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του, μάλλον ζούμε στην πιο επιτυχημένη τετραετία από καταβολής του ελληνικού κράτους και δεν το έχουμε καταλάβει: «Τι πετύχαμε εμείς να κάνουμε; Δημιουργήσαμε πλούτο μέσα από μια οικονομικά φιλελεύθερη πολιτική μειώνοντας τους φόρους, αφήνοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα να εκφραστεί, προσελκύοντας επενδύσεις. Ενισχύσαμε τα δημόσια οικονομικά, χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα αυτά για να ασκήσουμε μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει, όσο αυτό είναι εφικτό, να μειώσουμε τις ανισότητες. Και ταυτόχρονα υπερασπιστήκαμε με σθένος τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This