Με τι «μούτρα» θα συναντήσει το Νίκο Χριστοδουλίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Must Read

Και μόνο η εντελώς πρόσφατη εκλογή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αρκεί για να δείξει την τεράστια διαφορά γνώσης του Κυπριακού αλλά και πολιτικής διορατικότητας μεταξύ του τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, γνωρίζοντας πολύ καλά την Κύπρο και το Κυπριακό -είχε επισκεφθεί την Κύπρο ως ΠτΔ πάνω από 12 φορές- συμμερίστηκε από την αρχή, ήδη από την άνοιξη του 2022, την υποψηφιότητα του τελικού νικητή Νίκου Χριστοδουλίδη και δικαιώθηκε πλήρως.  Άλλωστε είχε συνεργαστεί μαζί του και ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως ΥΠΕΞ στήριξε πλήρως τις θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για το Κυπριακό. Καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι αμέσως μετά την εκλογή του την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Χριστοδουλίδης μνημόνευσε πριν απ’ όλα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και πολύ αργότερα την επικοινωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μητσοτάκης στήριξε με νύχια και με δόντια τον Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε, με καθαρά κομματικά και οικογενειακά κριτήρια,τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος αποδείχθηκε «Lame Ducke» («κουτσή χήνα») και βγήκε τρίτος και καταϊδρωμένος.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «πήγαινε» τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις θέσεις του στο Κυπριακό που προαναφέραμε.  Άλλωστε γνωστή η θέση της Οικογένειας Μητσοτάκη υπέρ του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν!  Και να σκεφτεί κανείς ότι στο δεύτερο γύρο η οικογένεια Μητσοτάκη, με πρωταγωνίστρια την Ντόρα Μπακογιάννη, έφτασε να στηρίζει τον «εκλεκτό» του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη.  Δηλαδή οποιονδήποτε πλην του τελικού νικητή Νίκου Χριστοδουλίδη, ακριβώς γιατί ο τελευταίος στήριζε και στηρίζει την πάγια Εθνική Γραμμή για το Κυπριακό και ουδέποτε έγινε «ανανιστής» Διέρρεαν μάλιστα ότι αν εκλεγεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα «ταφεί το Κυπριακό»!!!

Τώρα με τι «μούτρα» θα συναντήσει στην Αθήνα τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα ζήτημα.  Εκείνο που και στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται δεδομένο και αποδεδειγμένο είναι το γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρότεινε εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο ως ΠτΔ.  Πώς να ανεχτεί την πατριωτική στάση του γενικώς αλλά και την τεράστια διαφορά διορατικότητας που τον χωρίζει από τον τέως ΠτΔ;  Σακελλαροπούλου λοιπόν και «ξερό ψωμί» για να παρακολουθεί απλώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «υφυπουργός» κατά περίπτωση, Προεδρίας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και πάει λέγοντας!!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This