Η Οικονομική Εισαγγελία ερευνά τη Σοφία Νικολάου για τις καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων!

Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Must Read

Την ώρα που η Σοφία Νικολάου και ο δημοσιογράφος σύζυγός της Κωσταντίνος Δαυλός «πλακώνονται» μέσω των social media με τον Παύλο Πολάκη, για το ξεμπρόστιασμα που τούς κάνει ο τελευταίος για τις οικονομικές… ατασθαλίες τους, η Οικονομική Εισαγγελία έχει βάλει μπρος την έρευνα σε βάρος της πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τις καταγγελίες που τη θέλουν να υπέγραψε ποικίλες συμβάσεις απευθείας αναθέσεων, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.

Η έρευνα, την οποία διενεργεί η Οικονομική Εισαγγελία κατόπιν εντολής του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, γίνεται με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, καθώς βασίζεται και στα προκαταρκτικά συμπεράσματα πορίσματα ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με την υπόθεση να μελετά η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου.

Θυμίζουμε πως οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου έχουν καταγγελθεί από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αναφέρεται σε ζημιά του Δημοσίου που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας εξετάζει τις καταγγελίες που καταλογίζουν στην κ. Νικόλαου ζημιογόνες ενέργειες ως Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Έκκληση για παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και για  τις νέες καταγγελίες

Τόσο ο Παύλος Πολάκης, όσο και ο αντικαταστάτης του στον τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, έχουν ζητήσει την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και για νέες καταγγελίες που αφορούν την κ. Νικολάου.

Με χθεσινή ανάρτηση του, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η κ. Νικολάου, μετά τις απευθείας αναθέσεις, απέκτησε οικόπεδο με διώροφη κατοικία στο παλιό Ψυχικό, έναντι αναγραφόμενου, όπως αναφέρει ο ίδιος, τιμήματος 850.000 ευρώ και πραγματικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον βουλευτή η επίμαχη κατοικία ανακαινίστηκε, έναντι ποσού τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

Εισαγγελικοί κύκλοι, ωστόσο, τονίζουν πως οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έχουν αρμοδιότητα να ερευνήσουν τη νεότερη καταγγελία του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σχετίζεται με την περιουσιακή κατάσταση της κ. Νικολάου. Και αυτό, γιατί η έρευνα των δηλώσεων πόθεν έσχες, για όσους κατέχουν ή κατείχαν δημόσιες θέσεις, γίνεται μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι για το θέμα της δημοσιοποίησης της διεύθυνσης, φωτογραφιών και του συμβολαίου κατοικίας της κ. Νικολάου δεν θα εκκινήσει αυτεπάγγελτα διαδικασία, σχετικά με ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δυνατότητα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη με αναφορά της.

Η τύχη της πρώην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει κριθεί

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πηγές του ieidiseis.gr, η τύχη της Σοφίας Νικολάου έχει κριθεί και δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές.

Οι πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έτοιμο να αφήσει εκτός του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου της Εύβοιας την πρώην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής πληθαίνουν ώρα με την ώρα, καθώς κανείς στη ΝΔ δεν ρισκάρει να ξαναγυρίσουν πάνω τους τα «φώτα» της δημοσιότητας που, προς το παρόν, βρίσκονται στην Κουμουνδούρου και τον Παύλο Πολάκη και μάλιστα για μία ακόμα υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Άλλωστε, φαίνεται ότι οι -μέχρι σήμερα- εκκωφαντικές αντιδράσεις της Σοφίας Νικολάου δεν κρίνονται αρκετές για να καλυφθεί η… σκόνη που σήκωσε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 2.000.000 ευρώ, την περίοδο της πανδημίας, στη Γ.Γ. της οποίας προΐστατο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This