ΟΣΕ: Η «συναλλαγή» Κυριάκου-Βενιζέλου!

Το έγκλημα των Τεμπών αναδεικνύει τις υπόγειες διαδρομές με κεντρικό πρόσωπο τον στενό πολιτικό φίλο του Βενιζέλου Κ. Σπηλιόπουλο

Must Read

Τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου που διακόπηκαν απότομα με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών αναδεικνύει το έγκλημα των Τεμπών.

  • του Χρίστου Βούζα

Πρόσωπο «κλειδί», ο στενός πολιτικός φίλος του κ. Βενιζέλου, Κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου (σ.σ.: από το 2011 έως το 2012) και στη συνέχεια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος θεωρείται και ιθύνων νους της υπογεγραμμένης από τον τότε υπουργό Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και σημερινό υποψήφιο της Ν.Δ. «αμαρτωλής» σύμβασης «717» της ΕΡΓΟΣΕ µε την κοινοπραξία των εταιριών ΤΟΜΗ (θυγατρική του Οµίλου Ακτωρ) και της γαλλικής Alstom που κατέπεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έθεσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2019 έπειτα από συμφωνία Μητσοτάκη – Βενιζέλου και μόνο στόχο να πληγούν το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου μέσα στο «κάστρο» του.

Όπως και τελικά έγινε με την ήττα του παπανδρεϊκού Α. Κατσιφάρα από τον «γαλάζιο» Ν. Φαρμάκη (53,38 έναντι 43,62% στον β΄ γύρο), αφού πρώτα ο κ. Σπηλιόπουλος, που είχε πάρει 12,96% στο α΄ γύρο, με δήλωσή του είχε στηρίξει εμμέσως πλην σαφώς όχι τον «σύντροφό» του Α. Κατσιφάρα (32,93% στον α΄ γύρο), αλλά τον «γαλάζιο» υποψήφιο και σημερινό περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη (36,98% στον α΄ γύρο). «Διαπιστώνουμε ότι το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ήταν μια σαφής και καθαρή αποδοκιμασία της σημερινής περιφερειακής Αρχής για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει την Περιφέρεια» ήταν η δήλωση του στενού συνεργάτη του κ. Βενιζέλου μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής (26/52019). Και ο νοών νοείτω.

Η «φωτογραφία» Λαλιώτη…

Στη «συναλλαγή» μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και του Β. Βενιζέλου είχε αναφερθεί στην από 9/6/2019 επιστολή του προς την εφημερίδα «Τα Νέα» ο Κ. Λαλιώτης.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι εκείνος ήταν που εισηγήθηκε την «αποπομπή» (σ.σ.: αποχώρηση μετά την άρνηση της Φ. Γεννηματά να τον τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας) του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, επιτιθέμενος στους πληροφοριοδότες της εφημερίδας, τους οποίους και «φωτογράφιζε» ευκρινώς: «Δυστυχώς κάποιοι θέλησαν να σας παγιδεύσουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για την προμελετημένη “παράδοση” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Δεξιά και στον εκλεκτό της Ν.Δ.» ήταν η φράση του κ. Λαλιώτη που «φωτογράφιζε» το δίδυμο Βενιζέλου – Σπηλιόπουλου και την υπόγεια συμφωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

…και η καταγγελία Κωνσταντινόπουλου για συναλλαγή

Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν πλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει γίνει πρωθυπουργός, τα λεγόμενα Λαλιώτη γίνονται και επίσημη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) της Βουλής, βουλευτή Ο. Κωνσταντινόπουλου.

Συγκεκριμένα, όταν στις 23/9/2019 η επιτροπή καλείται να επικυρώσει τον διορισμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του κ. Σπηλιόπουλου στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. αρνείται να συμμετάσχει. «Οπως γνωρίζετε, έχουμε καταγγείλει ως Κίνημα Αλλαγής ότι η σημερινή θέση είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ της Ν.Δ. και του κ. Σπηλιόπουλου, που αφορούσε τις περιφερειακές εκλογές στη δυτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτά, εμείς δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία και, όπως καταλαβαίνετε, είμαστε αρνητικοί στην πρόταση της κυβέρνησης και ψηφίζουμε κατά», είπε με έμφαση ο κ. Κωνσταντινόπουλος και στη συνέχεια αποχώρησε.

Πάντως, σχεδόν εννέα μήνες αργότερα (στις 3/6/2020) ο Κ. Σπηλιόπουλος υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση, καθώς, όπως επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή 10/3/2023, «δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε παραγωγική συνεργασία με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, η οποία θα ήταν αναγκαία και επωφελής, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλα».

Έβαλε στο στόχαστρο και άλλον Παπανδρεϊκό

Μετά το «φάγωμα» του Α. Κατσιφάρα το 2019, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, ο στενός συνεργάτης του Β. Βενιζέλου με μια νέα αυτοδιοικητική υποψηφιότητά του, στον Δήμο Αιγιαλείας αυτή τη φορά, έχει βάλει στόχο να αποκαθηλώσει και άλλον παπανδρεϊκό στην Αχαΐα: τον δήμαρχο της περιοχής Δ. Καλογερόπουλο, με τον οποίο ήδη κονταροχτυπιούνται σκληρά. Ποιος από τους δύο θα επιζήσει πολιτικά θα φανεί σε μερικούς μήνες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This