Ο Γιάνης θέλει να κάνει ντόρο και θυμίζει τον… ΠΜ: Αγαπάει τη δραχμή του

Must Read

Υπήρχε κάποτε μια διαφήμιση πασίγνωστου σούπερ μάρκετ που μιλούσε για τον Π.Μ. που αγαπάει την δραχμή του. Το ίδιο και ο Γιάνης Βαρουφάκης που δήλωσε μέχρι και… δραχμιστής για να γίνει και πάλι ντόρος γύρω από το όνομά του, κάτι στο οποίο -αν μη τι άλλο- ειδικεύεται, και μάλιστα ως πραγματικός εξπέρ του είδους, καθώς πάντοτε βρίσκει τον τρόπο και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ώστε να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. «Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα εάν είχαμε επιστρέψει στη δραχμή», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που παραλίγο να έριχνε τη χώρα στα βράχια με τα «παίγνιά» του στα ευρωπαϊκά φόρα το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Και επειδή ο ίδιος ουδέποτε υπήρξε θιασώτης του εθνικού νομίσματος, φρόντισε, στη λογική τού «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα», να διευκρινίσει, για να μην παρεξηγηθεί στο κόμμα του, το ΜέΡΑ 25, ότι παραμένει ευρωπαϊστής. «Εγώ πίστευα ότι η δραχμή ήταν κάτι κακό, αλλά υπήρχε κάτι χειρότερο, η χρεοδουλοπαροικία για πάντα έως το 2060, αυτό που έχουμε τώρα. Μπορεί να είχα άδικο – αυτό πίστευα, αυτό καταθέσαμε στον ελληνικό λαό. Ως κίνημα, στο ΜέΡΑ25 είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά, μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και των επιχειρήσεών μας στη Βουλγαρία για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή.

Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα» είπε και πρόσθεσε: «Η θέση η δική μας (σ.σ.: αναφέρεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του 2015, της οποίας ήταν υπουργός Οικονομικών) ήταν ότι δεν ”θέλουμε να πάμε στη δραχμή”, γι’ αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν ”μην τολμήσετε να υπογράψετε για πάντα τη δουλοπαροικία”». Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους θα ήταν καλύτερα για τη χώρα να επιστρέφαμε στη δραχμή, ανέφερε μια σειρά θετικών, λέγοντας: «Πρώτον, ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους. Δεύτερον, τα ”κόκκινα” δάνεια θα τα είχαμε κουρέψει όλα, γιατί δεν θα ήμασταν στον SSM-ECB. Τρίτον, θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος, γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ». Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τον Γιάνη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This