Σε ποια πολιτισμένη χώρα θα παρέμενε Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας;

Must Read

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη ότι στο σκάνδαλο του ΟΣΕ υπήρξε οργανωμένη συγκάλυψη από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κατά τη διάρκεια της έρευνας για την περιβόητη σύμβαση 717, απομάκρυνε από τις θέσεις τους και την επιθεωρήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για να μην προχωρήσουν με τη διερεύνηση της υπόθεσης!

Έτσι… απλά και ωραία, έβαλαν το σκάνδαλο στο αρχείο και η σύμβαση που υπεγράφη το 2014, παραμένει ημιτελής μέχρι σήμερα, ενώ οι ποινικές ευθύνες αξιωματούχων που είχαν εντοπιστεί στην έρευνα που πρόλαβε να κάνει η επιθεωρήτρια της ΕΑΔ πριν «καρατομηθεί» (και στη συνέχεια παραιτηθεί)… εξαφανίστηκαν στο πόρισμα που τελικά κατατέθηκε!

Για να φροντίσουν μάλιστα ώστε να μην υπάρχει περίπτωση απόδοσης ποινικών ευθυνών σε αξιωματούχους, απομακρύνθηκε και η Ελένη Τουλουπάκη από την έρευνα, με την ίδια να φέρεται να έχει πει, πως ήταν η τελευταία δικογραφία που χειρίστηκε πριν καταργήσουν την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Παρότι οι ελληνικές Αρχές αρχειοθέτησαν την υπόθεση, οι ευρωπαϊκές δεν φαίνεται πως είναι διατεθειμένες να κάνουν το ίδιο, καθώς τον περασμένο Μάιο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παρέλαβε καταγγελίες για την συγκεκριμένη σύμβαση και άμεσα σχημάτισε φάκελο, ενώ είναι πολύ πιθανό πως θα κληθεί να καταθέσει και η επιθεωρήτρια της ΕΑΔ που παύθηκε από τα καθήκοντά της, κατά πληροφορίες, λίγο πριν ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στο προσωπικό της ΕΡΓΟΣΕ που διαχειρίστηκε τη σύμβαση 717…

Πού είναι σε όλα αυτά το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ο Υπουργός Κώστας Τσιάρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την σκανδαλώδη καρατόμηση της Ελένης Τουλουπάκη, για την συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΣΕ, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Μια υπόθεση την οποία «γκρέμισε» η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διασύροντας –για μία ακόμη φορά- την Ελλάδα και την ελληνική δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά, ο κ.Τσιάρας παραμένει στη θέση του και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά»…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This