Κρήτη: Ηχηρό χαστούκι σε Γερμανούς και… Κεραμέως!

Οι εκπαιδευτικοί της μεγαλονήσου απορρίπτουν την επιχείρηση συμφιλίωσης με τον ναζισμό και με ομόφωνο ψήφισμα καταδικάζουν τις εκδηλώσεις και στηλιτεύουν το Υπουργείο Παιδείας

Must Read

Στην περήφανη άρνηση των καθηγητών της Κρήτης να συμφιλιωθούν με τον ναζισμό σκόνταψε μία ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης της ελληνικής εκπαίδευσης από το γερμανικό κράτος, με τις ευλογίες πάντα του δικού μας Υπουργείου Παιδείας και προσωπικά της κυρίας Κεραμέως.

Αυτή τη φορά, η επιδοτούμενη (από γερμανικούς φορείς) «επιμορφωτική δράση» εξελίσσεται στην Κρήτη, μέσω της επίσκεψης Γερμανών καθηγητών που, εκτός από μαρτυρικούς τόπους, «ξεναγούνται» σε συμβολικά τοπόσημα της διαβόητης ναζιστικής επιχείρησης «Ερμής», προφανώς για να θαυμάσουν τα κατορθώματα των προγόνων τους.

Οι πολυήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από ένα… μοναστήρι, σε στενή συνεργασία με τη γερμανική πρεσβεία, έχουν στόχο την άμβλυνση των αναμνήσεων από τη μαύρη περίοδο της Κατοχής μέσω της καλλιέργειας μιας «κοινής κουλτούρας μνήμης», που μεταξύ άλλων θα απαλείφει και κάθε υπόμνηση των γερμανικών υποχρεώσεων για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο!

Πρόκειται για τις γνωστές άθλιες μεθοδεύσεις του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, με τα προγράμματα επιμόρφωσης Ελλήνων μαθητών και εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν σε μονομερή βάση, αλλά εσχάτως «αγκαλιάζονται» από το Υπουργείο Παιδείας της κυρίας Κεραμέως, με ισχυρές συστάσεις στους Ελληνες καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν.

Το πρόσφατο κρούσμα κατήγγειλε εγκαίρως ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης με επίσημη ανακοίνωση, που όμως δεν στάθηκε ικανή να… αναχαιτίσει την ανοίκεια πίεση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της γερμανικής πρεσβείας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Έντονες διαμαρτυρίες από τους πολιτιστικούς συλλόγους μαρτυρικών χωριών

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους πολιτιστικούς συλλόγους των μαρτυρικών χωριών Φλωριών, Κανδάνου και Κακοδικίου, όπου οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν σαν να επισκέπτονταν τουριστικά αξιοθέατα.

Οταν ούτε αυτές οι φωνές εισακούσθηκαν, ήρθε η ώρα των καθηγητών της Κρήτης να αντιδράσουν. Με ένα ιδιαίτερα σκληρό ψήφισμα, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων καλεί τα μέλη της να μη συμμετέχουν σε «εκδηλώσεις συμφιλιωτισμού με τον ναζισμό»!

Στο ψήφισμα καταδικάζεται με τον πιο έντονο τρόπο η πολιτική «εξωραϊσμού» της ναζιστικής βίας και στηλιτεύεται η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, που ενθαρρύνεται και από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας!  «Τη σκυτάλη στον εξωραϊσμό της φασιστικής Κατοχής και βίας παίρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ… Το ΥΠΑΙΘ, στην υπηρεσία αυτή, καλεί τους εκπαιδευτικούς να γίνουν συνένοχοι στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας με τη συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση, που συνιστά πολιτική πράξη βάναυσης προσβολής της ηρωικής αντίστασης του κρητικού λαού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και το ψήφισμα καταλήγει: «Αλήθεια, ποιους εκπαιδευτικούς στόχους υπηρετεί η συνάντηση των εκπαιδευτικών της Κρήτης με τους “συναδέλφους” τους από τη Γερμανία στο “Κακό Πουλί”, στο μνημείο-σύμβολο της ναζιστικής κτηνωδίας και των εγκλημάτων της στην Κρήτη; Ποια στόχευση έχει η συνάθροιση εκπαιδευτικών στη ναζιστική επιγραφή στα Φλώρια για αυτούς που… “έπεσαν για τη μεγάλη Γερμανία”; Ποιο κράτος, ποιες πολιτικές και κυβερνήσεις επιτρέπουν να υπάρχουν τέτοια μνημεία μέχρι σήμερα στην Ελλάδα; Μήπως είναι αυτοί που δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα ναζιστικά εγκλήματα και τις καταστροφές της ναζιστικής Κατοχής; Οι ίδιοι που με τα απανωτά Μνημόνια έγραψαν νέες σελίδες υποδούλωσης του λαού και του τόπου στα συμφέροντα του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού της Ε.Ε.;»

Εύλογα ασφαλώς τα τελευταία ερωτήματα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης, αλλά και ανεξήγητα τα κίνητρα του Υπουργείου Παιδείας, και προσωπικά της κυρίας Κεραμέως, για να ενθαρρύνει τέτοιου είδους γερμανοκίνητες πρωτοβουλίες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This