Στη Βουλή η δικογραφία κατά Καραμανλή για τα Τέμπη και άλλες τρεις κατά υπουργών

Αφορούν και...πρωτοκλασάτους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης

Must Read

Οργή και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία για έξι από τους υπουργούς και υφυπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είχαν διαβιβαστεί στην Βουλή τέσσερις ποινικές δικογραφίες για τις οποίες δεν έμαθε ποτέ κανείς τίποτα μέχρι αυτή τη στιγμή!

Η ενημέρωση σχετικά με τις εν λόγω δικογραφίες έγινε μόλις σήμερα, Παρασκευή, από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, Α΄Αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος προήδρευε κατά την πρωινή συνεδρίαση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πλακιωτάκης, οι ποινικές δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης όταν η Βουλή ήταν κλειστή και διαδιβάστηκαν με το άνοιγμα της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών.

Οι δικογραφίες αφορούν στους πρώην υπουργούς Κώστα Καραμανλή, Θάνο Πλεύρη, Κώστα Σκρέκα, Λευτέρη Αυγενάκη, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεζυρόπουλο. Ο Γ. Πλακιωτάκης δεν ενημέρωσε το σώμα για το περιεχόμενο των ποινικών δικογραφιών.

Η πρώτη δικογραφία είναι κατά του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση επιζήσασας του δυστυχήματος των Τεμπών για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες οδήγησαν στο δυστύχημα.

Η δεύτερη κατά του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση πολίτη επειδή δεν δόθηκε αναρρωτική άδεια στη σύζυγό του.

Η τρίτη κατά του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση του ΠΑΚΟΕ για την ύπαρξη εντερόκοκκων άνω του επιτρεπομένου ορίου σε νερά παραλίας της Βουλιαγμένης.

Και η τέταρτη κατά των πρώην Υπουργών Αυγενάκη, Σκυλακάκη και Βεσυρόπουλου από την Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών για τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω στοιχήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This